Kanalize Kızlar 38’den önce doğan bebekler prematüre sayılıyormuş peki 38’den önce doğum yapan anneler bebekleriniz küveze girdi mi burda görüyorum 36’da 37’de doğum yapanlar var küvezin kriteri nedir ?
Aysee1123 Kanalize Hayır prematüre sayılmıyor artık kocaman olmuş oluyorlar prematüre olur mu hiç ☺️ 36 dan sonrası erken doğum sayılmıyorki bebekte 2500 ü aşmış olduğu için o dönemde sorun olmuyor yani bebek için çok. Küvez olayıda hepsinde olmuyor bebeğe göre nadir alınıyor yani küveze 36 ve sonrası
Ebus2045 Kanalize hayır canım benim ilk oğlum 36. Haftada doğdu ve erken doğum olarak geçmedi. Yarın nasipse ikinci doğumum olacak o da 37+4 de doğmuş olacak o da erken gecmiyor. İlk oğlum 4 gün kaldı kuvezde insalllah bu kalmaz
peri_07 Kanalize ilk çocuğum 39+5 te doğmasına rağmen sadece kötü kokan amonyum sıvısı ve kordon dolanmasından üç dört gün yattı küvezde.
Elitopatra25 Kanalize arkadaşım 37+4de doğum yaptı bir gün kaldı çıktı almadılar küveze 36da olunca aliyolar galiba 37 de alınmıyor bir sorun olmadiginda
Kanalize Aysee1123 bencede sayılmamalı çünkü herşeyi normal olup 37’de normal doğum yapanlar da var ama araştırdığınızda böyle yazıyor biz de 32+3’üz herkes diyor doğumun yakın 3-4 haftan kalmış bende 38’den hesaplıyorum küvezede hiç girmesin istiyorum 🥲ilk gebelik tecrübesizlik ve korku 🥹
Kanalize Ebus2045 araştırınca öyle yazıyor ama sanırım bebeğe bağlıymış sağlıkla doğsun bebişiniz😊 inşallah
1Almra_tas Erken doğum olarak sayılıyor 36 haftada doğum yaptım ciğer geliştirici yapılmıştı hamileyken ama bebeğimin ciğerleri gelişmediği için küvezde alındı 1 hafta kaldı çok şükür şuan 2.5 yaşında doğru hastane ve doktor çok önemli bu konuda
Kanalize 1Almra_tas çok haklısınız burdan anladığım kadarıyla bebeğe bağlı küvez olayı ciğer geliştiriciyi herkese mi yapıyorlar acaba kaçıncı haftada olmuştunuz
Sukrancinar-42 Benim de ilk bebeğimde 36 haftalıkken suyum gelmişti erken doğum dediler fakat bebeğim 3 kiloyu geçmişti ciğerlerinde de bir sıkıntı olmadığı için herşey gayet normal di. Kızım 38+5 de doğdu 2.800 gr dı. Yani bebeğin gelişimi önemli olan
Momy_eyyuptalha Kanalize Yok prematüre sayılmıyor benm 36 haftalıkti gelişim geriliği olduğu için 31 hafta ile uyumluydu doktorum premature bebek diyebiliriz demişti 22 günlük yoğun bakım sürecimiz olmuştu bizim ciğer gelişmemişti solunum sıkıntısı vardı
Kanalize Momy_eyyuptalha araştırdığınızda öyle yazıyor ama tabi önce doğum yapanlar çok fazla bende onu öğrenmek için sormuştum çok geçmiş olsun
Nilburcu 36+3 te kızım gelmek istedi. 2650 gram doğdu küveze alınmadı. Önceden ciğer geliştirici vurulmuştum.