Herkese merhaba
Doktorumun ve benim de ortak kararımızla herhangi bi sancım veya tehlikem yoktu 38+6da sezaryen planlamıştık. Ameliyatım 10daydı ve 8.30da hastanede yatışım yapıldı.(1gün önce kan tahlillerimi yaptırmıştım.) yatıştan sonra damar yolum açıldı gece aç kalmam söylenmişti ve önlüğümü giydirdiler beklemeye başladım. Doktorum spinal önerdi ve ben de çok korkmama rağmen öyle istiyordum ameliyat öncesi benimle görüşme yapıp anestezi uzmanı da spinal olabileceğime karar verdi. 10a 10 kala doktorum geldi ve beni ameliyathaneye aldılar. Ameliyat masasına oturdum ve anestezi uzmanı spinal iğnemi sırtımdan vurdu kalçamdan bacaklarıma inen bi sıcaklıkla bikaç dakika içersinde uyuşmuş oldum. Ardından sonda takıldı.Bi kolumda sürekli takılı tansiyon aleti nabız ölçer diğer kolumda serum vardı başımda bi hemşire sürekli benimle sohbet ediyor ve aşamaları bilgilendiriyordu bi yandan doktorum benimle konuşuyordu anestezi uzmanı da sürekli yanımızdaydı. Sondanın takılmasından tutun kesilme yapıştırma dahil tüm işlemleri sadece dokunma olarak hissettim herhangi bi hırpalanma çekiştirme de olmadı. On dakika içerisinde bebeğime kavuştum harika bi andı. Sonrasında bebeğimi götürüp lazer dikiş yapıldı tüm süreç yarım saatten bile kısa sürdü. Daha sonra beni sıcak bi odaya alıp üşümemin geçmesini beklediler yarım saat sonra falan vücut ısım normale dönünce odaya alındım ama bi saat falan titremem geçmedi . Direk sonda cıkarıldı bez takıldı. İlk zamanlar daha iyi olup üç saat sonra uyuşukluğu geçince ağrım olmaya başladı sürekli ağrı kesici serum alıyordum tabi. Ayaklarımın uyuşukluğu açılınca hemşireler ilk yürüyüşünü yaptırdı gerçekten yürüyüş epey zor oluyormuş yalan söylemiycem. Daha sonra saatte bir yürümem söylendi eşim ve annem yardımıyla bikaç kez yürüdüm daha sonra kalkıp kendim dolanmaya başladım. Yürüdükçe daha iyi olunuyor. Sürekli nescafe ve kayısı hoşafı içtim hiç kabızlığım olmadı. Baş ağrım da olmadı. Üç gün destekli kalkıp destekle tuvalete gidiyordum üçüncü dördüncü günden itibaren daha iyi oldum. Ameliyattan iki gün sonra ameliyathanedeki soğuk sebebiyle sırtımın sol tarafı tutulmuş o ortaya cıktı,13gün oldu hala ağrıyor. Şuan ve dördüncü günden itibaren her işimi kendim yapabiliyorum acılar geçiyor bebeğimle olmak herşeye bedel. Herkese iyi doğumlar ayrıntılı şekilde yazdım sorusu olan varsa yazınnn sağlıkla kavuşun 😍😍😍