Mdh93 çok kolay olabilecek doğumumu zorlaştırdılar maalesef. Benim ikinci hamileliğimdi hastaneye gittiğimde 9 cm açılmam olduğunu söyleyip hemen doğumhaneye gönderdiler hatta acildeki ebe yarım saati bile bulmaz 20 dk ya doğurursun dedi. Ama doğumhanenedeki ekip doktorlar olsun ebeler olsun o kadar kötü davrandılar ki bana hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Geç gittiğim için azarladılar,hiç gelmeseydin evde doğursaydın, çık hemen çatala dediler üstümü bile çıkartmama fırsat vermediler öylece çıktım bi de bazı doktorlar erkekti diye utandım biraz hemen aç ablacım aç hadi eteğini seni mi bekliycez tarzında konuştular üslupları çok kötüydü gerçekten. Neyse ıkın hadi diye zorlamaya başladılar ama daha sancım gelip gidiyo suyumda gelmemiş elini sokup suyumu patlattı erkek doktor sonra tekrar ıkın dediler iki kere denedim olmadı ıkınmam gelmiyo dedim sonra kadın doktor vardı asistandı galiba getir kesiyim dedi ben panikle yok yok tamam dedim bi dahaki sancıda tüm gücümle ıkındım o da neyse zaten yırtılacak dedi kesmekten vazgeçti.Üçüncü ıkınmamda bebeğim doğdu çok şükür ama çok zor oldu çünkü zorla ıkındım yırtılmam oldu. Sonrasında eşi çıkarırkende çok hoyrat davrandı doktor kendi düşmesi beklenir normalde ama bu sürekli karnıma bastırıp elini sonra gazlı bezi tekrar içeri sokup kendi çıkarmaya uğraştı defalarca doğumun rahatlığını yaşamama fırsat vermedi hiç o kadar tekrarladı ki acıdan ağlamaya başladım artık. Ayrıca onun içinde defalarca azarladılar ne var ne ağlıyosun keyfimizden yapıyoruz sanki diyerek. Neyse sonra dikişe geçtiler iki kişi biri tarif etti diğeri dikmeye başladı ama o kadar uzun sürdü ki 2 defa uyuşturucu sprey sıktı bi defa iğne yaptı halbuki 3,4 dikişti neyse bu bitiremedi bi türlü sonra erkek doktor gelip onuda azarlayıp çıkardı napıyosun kaç saattir niye bitmedi diye oturup kendisi devam etti bitirdi nihayet. Normal Odaya çıkmadan öncede başka bi bekleme odası var hasta bakıcılar gelip beni toparlayıp oraya götürdü, bebeğimi getirdiler bi çarşafa sarılı sonra refakatçim geldi bebeğin üstünü başını giydirdi. Bu odada da nerdeyse bi yarım saat bekletiyolar ebe gelip tekrar karnıma bastırıp altımı kontrol etti eliyle, artık o kadar hassaslaştım ki oramı elliycekler diye taburcu olana kadar her gelen doktordan korktum. Normal odaya çıktıktan sonra daha iyiydi ama ordakiler daha iyi davrandılar ama maalesef doğumumu kötü doktorlar mahfetti. Umarım kimseye böyleleri denk gelmez. Ben ilk doğumumu da bu hastanede yapmıştım ve o kadar iyiydiki ebeler ve doktorlar çok güzel geçmişti özel hastanede gibi hissetmiştim kendimi o yüzden tekrar buraya geldim ama bu sefer kötü geçti.Yani devlette doğum biraz şans işi bi gün iyiler varsa diğer gün kötüler denk gelebiliyo inşallah hiçbirinize denk gelmez bana gelenler. O yüzden imkanınız varsa riske atmayın özelde yapın derim ben bilsem bu muameleyi göreceğimi özele giderdim en azından insan gibi muamele görürdüm travmatik bi doğum hikayem olmazdı. Canımın acısı geçti artık onlar geçici şeyler ama insan gördüğü muameleyi ve işittiği lafları unutamıyor. Kusura bakmayın uzun ve detaylı oldu ama herkes aynı şeyleri yaşamıyor o yüzden korkmayın kendimden örnek verdiğim gibi ilki harikaydı bu kötüydü aynı hastanede. Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin ve karşınıza iyileri çıkarsın.