Mavisanneeee biz tarama testlerini yaptırmadık. Ayrıntılı ultrasonumuzda da down sendromu ile ilgili üç bulgu çıktı. Birçok aksi örnek duysak da çok üzüldük. Amniyosenteze yönlendirdiler ve biz aldırmayı hiç düşünmediğimiz için amniyosentezin riskini göze alamadık. Rabbi’mizden gelen başımız gözümüz üstüne dedik. Ama tabi ki endişe, üzüntü devam ediyor. Evlat sonuçta, sağlıklı olsun istiyorsun. 30. Haftadayım hala bilmiyoruz neyle karşılaşacağız. Sadece her haliyle çocuğumuzu seveceğimize daha çok inanıyoruz ve artık down sendromlu özel insanları daha çok tanıyor, onları daha fazla anlamaya çalışıyoruz.
Bebeğinizin hayatına son verme ihtimaliniz olduğunu okuyunca çok üzüldüm. Niyetim kesinlikle baskı kurmak değil ki haddim de değil. Sadece ihtiyacınız olduğunu düşündüğüm için yazmak istedim. Hamileliğimin ilk zamanları hatta hamile olmadan da önce zihinsel engel, down sendromu veya başka bir sebeple bakıma muhtaç, bazı noktalarda eksik kalacak bir çocuğum olacağını öğrenirsem ne yapacağımı düşündüm. Bebeğime kıyamam ben ona her şartta bakarım, dedim. Fakat bir taraftan da bencil miyim diye sorguladım. Onun yokluğuna katlanamayacağımı düşündüğüm için ona istemeyeceği bir hayatımı sunmuş olurum, diye düşündüm. Ben olmazsam ne yapardı, bir gün kendinin farklı olduğunu hissedip keşke hiç olmasaydım derse vebali benim olur muydu? Bunları düşünürdüm hep. Sonrasında bunun bencillik değil inandığım dinin tüm kaynaklarında olması gereken olduğundan emin oldum. O zaman rahatladım. Çünkü ben bebeğime asla kıyamayacağımı düşünüyordum. Bu naçizane benim düşüncem tabi ki. Siz böyle düşünmek zorunda değilsiniz. Kaldı ki kendiniz de içinde olduğunuz durum nedeniyle iyi düşünemediğinizi belirtmişsiniz zaten.
Bizim gibi elleri, ayakları, kalbi ve diğer tüm organları oluşmuş küçücük bir insan benim yavrum diye bakıyorum ben. Ve hepimizin yavruları öyle... Bizim vesilemizle kalpleri atan ufak insancıklar... Ve bence daha da önemlisi eğer Allah bize bazı engelleri olan bir bebek verdiyse ona ancak biz bakabilecek oluşumuzdandır. Eğer bebeğinizin sağlık problemleri gerçekten varsa ona en iyi siz bakabilecek olduğunuzdan size verilmiştir. Sizin sevginiz, sizin merhametiniz, sizin anneliğiniz ancak ona yetebilecek olduğundan...
Sadece yalnız olmadığınızı bilin ve anlık karar vermeden düşünün istedim. İnşaallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ama benim düşüncem sağlıklı olmasa bile ona en iyi siz bakabileceğiniz için sizin yavrunuzdur. Umarım şifa bulur, feraha erersiniz.