Neroizm Evet sevgili HappyMomlar hep happy kalmaniz dilegiyle baslamak isterim. Dogum hikayemi yazmayacaktim ama faydali bazi seyler paylasmak istedim, burada hep yaptigim gibi. Umarim faydalanirsiniz. 5 Aralik saat 14:10 sularinda, 40 dakikada bir gelen sancilarim basladi. Hep tarif edildigi, benim de pek cok kez tarif ettigim gibi ozellikle bel/sırt bolgesine vuran daha sonra kasiga inen regl sancisina benzer agrilar pozisyon degistirdiginizde azalmayan veya dinmeyen bu agrilarin sıklığı aksam 21.30 civarinda saatte 4e yani 15 dakikada bire indi. Bu sirada kahverengiye donuk sari sumuksu akintilarim oluyordu surekli. Karnim da surekli semsertti. Aksam 21:30’da doktorumu aradim nst ve aciklik muayenesi istedi. Hastanede sancilarim (nst de toco yazan kisim sancinizi belirtir) ilk basta 40-50 arasindaydi, sancilarim dakikada 2ye, nst de siddeti 100’e ciktiginda acikligim hala 4cm’ydi. Sabah 5’e kadar sancilarim bu sıklıkta ve siddetli bir sekilde devam etti. 3 kere epidural yapildi ancak bana misin demedi, agrilari hala siddetle hissediyordum. Doktorum sancilarin siddetlenmesi ve acikligin artmasi icin saat 3:30 gibi suyumu patlatti ve sanci arttirici serum bagladi. Ancak Sabah 5’de acikligim ancak 5cm’ye ulasmisti ve bir terslik oldugunu anladi doktorum. Acil sezaryene alindim, acidan bayilmisim zaten. Uyandigimda bebegim yanimdaydi, gercekten buyuk mutluluk, insan inanamiyor. Sizlere soylemek istediklerimse nacizane: 1. Benim durumumda bebegim legen kemiklerinin yani catinin ortasini tutturamamis ve sadece kemigin sag tarafini zorladigi icin acilmam olmamis. Bu sebepten acilmaniz olmayabilirmis. Ben ilk kez kendimde rastladim. Sizin de bilmenizi istedim. 2. Normal dogum yapmayi herkes ister ancak son anda kotu bir durum soz konusuysa asla normal dogumda israrci olmayin. Ben inat ettigim icin sezaryene alinmadan oncesinde ikinacak yani normal dogum yapacak gucum bile kalmamisti. 3. Eger imkan varsa doguma cumbur cemaat degil esinizle birlikte gidin. O aciyla her kafadan cikan sesleri kaldiramiyorsunuz. 4. Normal dogum diye gitseniz de hastane cantanizi zengin tutun. Bol bol depend, bebek bezi, ekstra pijama/gecelik/sabahlik takimlari koyun. Sezaryen sonrasi cok daha akintili ve kanli bir surec. Kullanmadiklarinizi tasimak emin olun ihtiyac halinde ayazda kalmaktan daha iyi. 5. İlk gunlerinizde emzirme konusunu kafaniza cok takmayin, gogsunuz bos da olsa emzirin, avent gogus kalkani, lansinoh gogus ucu kremi ve silikon gogus ucu koruyucusu edinin. Hepinize benimkinden cok daha guzel, bir avazda kurtulacaginiz bir dogum diliyorum. Bebegim 40+4 de 3340 gram, 49 cm dogdu ve gayet saglikli. Burada tanistigim, muhabbet ettigim, bana yardimci olan ve benim yardimci olabildigim herkese hamilelik surecimde yanimda olduklari icin tesekkur ederim. Hoscakalin 🙂
Elifasell Neroizm rabbim bundan sonrasını inş saglıklı sohhatlı devam etmeyi nasip eder bebişinizle birlikte bizlere de bir an once annlamadan dogurmayı nasip etsin 🤲🤲🙏🙏
Busu48 Neroizm Acil şifalar diliyorum sorunsuz günlerde büyüt bebeğini Allah yokluğunu göstermesin 🙏 Hayırlı olsun 🙏 Darısı başıma inşallah 🐞
EmelBG Neroizm Seninde son anda facialar olmuş benim gibi Hayırlısıyla atlatmışın tatlım ya şükür gerisi tefarruat .Sağlıkla büyüt inşallah 🥳🤩💜
Cans50 Neroizm gözünüz aydın darısı bize inşallah hakkımızda hayırlısı verdiğiniz detaylı ve açıklayıcı bilgiler için teşekkürler
EmelBG Eceeee Tatlım pozitif düşün böyle şeyler olabiliyor nadiren bunu takma olurdaysa en hayırlısını dile hep kalbinden 🎈
Drsnbyfatma Neroizm canım benim hayırlı olsun sen sağlıklı sıhhatli kavuşmuşsun ya gerisinin ne önemi var 🤗mutlulukla büyütmek nasip olsun inşallah unutma bizleri 🙏🏻
Almanyagelini Neroizm Gözünüz aydın, Rabbim hayırlı kul, hayırlı evlat etsin 😊 Çektiğiniz sıkıntılar günahlarınıza kefaret olur inşallah, ikiniz de sağlıklısınız ya önemli olan da bu🌷