Öncelikle tanıdığım,tanımadığım ve gebe olan gebelik hazırlığında olan herkese selam olsun.. Doğum yapan annelere de selamlar 🩷 Artık bende onlardan biri olarak hikayemi sizlerle paylaşabilirim.. Hpv sebebiyle rahim ağzı operasyonu geçirdim. Gebe kaldıktan sonra 21. hafta ayrıntılı ultrason ile rahim ağzı ölçümü 33 mm çıktı. O güne kadar tayin sebebiyle pek çok doktor gördü ve operasyon sebebiyle erken doğum riskin olabilir dediler ancak kimse rahim ağzında bir sorun o haftaya kadar görmedi. Gelgelelim ayrintili ultrasonda Muğla eğitim araştırma Hastanesi’nde 33 mm olculdugunde ben gayet sakindim. Doktorum ikna olmadı. Kendisine buradan selam olsun tanıdığım en iyi perinatolog, Selahattin Kukner. Muğla da ikamet edip ayrıntılı ultrasona gitmek isteyen kim varsa çekinmeden gidebilir hatta Nisa hanımin pozitif doğum hikayesini okuduk geldik derlerse yüzündeki tebessümu yakalarsınız.. Doktorum o ultrasonda ikna olmadı ve bana git iyice bir su iç iyice idrara sıkıs gel öyle tekrar ölçecegim dedi. Hala olayin ciddiyetini anlamayan ben aman ne kadar uzadı diyerek denileni yaptım. Ve sonuç olarak sadece bir saat sonra o rahim ağzı 22 mm oldu. Ve o zaman serklaj ifadesi ile tanıştım. Mersilen ip ile rahim ağzını dikiyorlar bebek büyüdükce rahme baskı yapıp doğmasın diye, kulağa basit geliyor biraz ama serklajli canım gebelerim bilirler sonrası ayrı bir zahmet ve dikkat, haliyle ben 22+5 de servikal serklajimi oldum. Ve biraz ileri bir haftada olduğu için Selahattin hocam bana yatacaksin Nisa kalkmayacaksin dedi. İşte benim sınavım orda başladı. Riskli gebe olan,yatarak gebelik geçiren her caggnim gebosum beni anlar.. Tam 15 hafta yattım. Tabi sadece yatmiyorsun, enfeksiyona dikkat edeceksin bol su içeceksin yatarak geçen günlerde normal bir gebeye nazaran kilolar alacaksın ki ben diyetisyenim 🤭 psikolojin bozulacak yuruyememek, gebos kıyafetleri giyinip fittiri fittiri gezememek, kısacası gebeliği doğal bir süreç değilde bir hastalık hali gibi geçirmek, her gün bebeğime bir şey olacak korkusuyla yaşamak zor durumlar vesselam, amma velakin buradan tüm serklajli gebelere yürekten söylemek istiyorum arkadaşlar bu süreçte bana en çok şifa olan şey çokça dua ve iyi niyet taşımam oldu. Birincisi buluttan nem kapar gibi her belirtiyi doğuma yormayın,ikincisi enfeksiyon kapmamaya özen gösterin, üçüncüsü ise lütfen herşeye rağmen pozitif olun ve yatacak olsanız bile kendinize rahminize bebeğinize güvenin sakin kendinize acimayin ben bunu yapmamak için çok direndim. Sizi seven destek olmak isteyen herkese kapiniz da gönlünüz de açık olsun bu bir surec ve her şey gibi geçecek unutmayın. Doğumunu da Selahattin Kukner yaptı sağolsun kırmadı beni buradan Muğla eğitim ve araştırma Hastanesi’ne de selam olsun. Spinal sezaryen oldum. Gelelim doğuma, dikişler doğumda alindi benim spinal sezaryen olma sebebim hpv sebebiyle idi. Yensemde tamamen geçmedi ve bebeği riske etmek istemedim. Spinal sezaryen bir ameliyat haliyle her ameliyat gibi ilk etaplarda sabır içinde olup her geçen saat ve gün iyiye gideceğinizi bilin. Unutmayın bu operasyon sonrası ayaklanip yürümekte ne kadar inançlı ne kadar istikrarlı olursanız ve bunun bir operasyon olduğunu yasadiklarinizin olağan olduğunu bilirseniz o zaman ağrıyı siziyi ve yürümeyi olduğu gibi kabul edersiniz. İlk gün zorlandım. İlk kalkışta zorlandım. Ama her geçen an iyiye gittim. Operasyon sonrası gaz çıkarmak ve gaita cikarmak mühim. Yatmadım ve rezene çayı ve bol kahve ile desteklenmis yürüyüşleri inatla yaptım.lutfen inat edin. Herşey geçecek.. ilk akşam gaz gaita çıkışını sağladım. Ağrı kesicilerden faydalandim. Bugün 3. Gün ve iyiyim herşeyi desteksiz yapıyorum. Ağrı illaki olur olacak ama desteksiz kalkabilir yuruyebilirsiniz emin olun. Evladım 2620 gram 52 cm doğdu. Adını da Defne koydum teyzoslari. Emme refleksi biraz gelismemisti, enfeksiyon olabilir şüphesi ve önlem amaçlı yenidoğan yogun bakımda. Ama iyi çok şükür. Çok çok çok güzel bir duygu.. Allah bekleyen isteyen herkese kendi dilediği zamanda nasip buyursun. Sağlıklı gebelikler güzel doğumlar yaşatsın. Burada ay sezaryen çok zordu serklaj beni böyle yıprattı gibi bir konuşma yapmayacağım. Hayatta her şeyin bir bedeli var kabul edelim. Serklajda zordu ama ben de zor olmasını istemedim hayatımın, güçlü durmaya çalıştım denedim, doğumda kolay değildi ama evladim oldu ve dik durmak zorundayım ve bunu bilerek severek seçtim. . Ağrım da oluyor gebelikte de oldu kolay değil evlat taşıyorsunuz bir can dünyaya getiriyorsunuz.. ölmeyi bayılmak sanmayalim 🤭😁 hepinize sevgiler hürmetler..ne olursa olsun sağlıklı hisseden düşünen en iyisini uman hakeden anneler olmamız ve evlatlarimizinda sağlıklı mutlu şen olması umidiyle sevgiler, sorulara yanıt veremezsem mazur görün , taze anneyim… süt sağımi deniyorum korkmayın sezaryen de olsanız süt geliyor 🌸🩷