Günlerdir post açıyordum doğuramadım hic bir belirti yok diye. Carsamba Doktor Kontrolüne gittim. 39+0 yine bir degisiklik yoktu Rahim agzi 1 cm yumusama yok Bebek kanala girmemisti hala. Yine vajinal muayene yapti Doktorum baya bir masaj yapti rahim agzina tetiklemek icin. Bir öncekindede ayni seyi yapti ama herhangi bir degisiklik yoktu. Neyse suyun sancin gelirse hastaneye gel onun disibda haftaya gelirsin dedi. Eve geldim pilatesler egzersizler hurmalar ahudud caylari devam tabi. Ertesi gün 21.09.2023 Persembe aksami Nisan mi degilmi emin olamadigim bir sümüksü sari akinti gördüm camasirimda. Aksam otururken onu düsünüyordum nisan miydi acaba diye bir yandan yine hic bir belirtim yok tabi, derken bir anda suyum geldi kovadan bosalir gibi suyum akiyor Esim ve ben sok icinde banyoya kostum hemen dusa. Doktorumu aradim dusunu al hastaneye gec dedi öyle yaptim. Hastaneye geldik muayene oldum bebek biraz kakasini yapmis suya ince mekonyumluydu rahim agzida 2 cm di ama yumusama yoktu. Sanci odasina aldilar saat 22 de yatisim yapildi. Normal dogum istiyordum Doktorumla görüstük Normal dogum destekcisi oldugu icin Mekonyuma ragmen sezaryana almiycam dedi Nst yakin takip yapalim bebek de sorun olusmazsa normal dogum gibi ilerleyelim diye karsr verdik. Neyse 23 gibi sancilaeim basladi basta gayet güzel karsiladim git gide arttiyir ve siddetleniyor tabi. saat 02:00 Bebek hala iyi görünüyor nst de ama rahim agzi ne yumusuyor ne aciliyor hala 2 cm. Agrilarim cok siddetlenmisti ama bebegim icin dayaniyorum saglikli dogum olsun diye artik hafiften acidan inlemeye baslamistim ki benim aci esigim ciddi yüksektir. Saat 4 de suni sanci verilmeye baslandi acilmayi hizlandirip epidural yapmak di niyetimiz. Suni sanci baslandi sancilarim öyle siddeetliy ve uzun geliyordu ki Artik inliyordum Allahim yardim et diye. ama hala normal dogumda kararliydim ve acilmamin ciddi ilerledigibi düsünüyorum epidural yapilsin diye sabirla katlaniyorum. 4 saat ölümcül gercekten ölümcül sancilar cektim nefes alamiycak kadar siddetliydiler. 8 de doktorumun gelmesiyle artik dayanamiyorum nolur epidural yapin diye yalvariyorum muayene etti beni ben bir yandan bagiriyorum acidan. Demez mi 3 cm acilma sadece rahim agzi yumusamamis bebek hala kanala inmemis diye. Bütüb gece 1 cm acilmis yani onca aciya ragmen. Doktorum acilmanin ilerlemesi en az 10-18 saat sürecektir bunun sonubda bebegin hala kanala inmemiste olabilir ve dogum baslamayabilir dedi . Karar senin dedi cekmek istiyorsan bekliycem istemiyorsan sezeryana alicam seni ki bana sorarsan bu bebek kanala inmeyeck gibi dedi. Zaten 3 cm duyunca beni sezeryana alin diye bagiracskrim ki Hic düsünmeden sezeryan istedim bir an önce daysnilmazdi sancilae gercekten sanki rahmimi sürekli kilictan geciriyorlar gibi canli canli. Hemen sezeryana alindim. Spinal anestezi istedim. Spinal yapilirken igne cok ince oldugu icin hissetmedim zaten kaldi ki o sancilari cektikten sonra hci bir agri daha kötp olamaz gercekten. Spinal yapildi bütün acim aninds gecti allahima sükrettim keske bastan hic kalkismasaydimne gerek varmis gercekten eziyet. 5 icinde oglumu cikartttilar gögsüme koydular ve beraberdik odaya cikana kadar. Sonrasindada Agri kesiciler sürekli yapildi hic korkulacak kadar bir aci yoktu sezeryanda ben sonrasindan korktugum icin istememistim. O sancilardan sonra cok rahat gecirdim süreci. Normal dogum yapanlara saygi duyuyorum gercekten ama benim tecrpbem kötüydü malesef. kimisi 8 cm acilmayla hastaneye gidip 2 saatte dogum yapiyor ama bende mümkün degildi. Simdi bastan karar versem spinal sezeryan kesinlikle okadar konforlu ki Bakim sürecim de cok güzel gecti agrimda olmadi diyebilirim nerdeyse 🙈 Sormak istediginiz birsey olursa bütün sorulara acigim ❤️