ozturkaeb Kızlar merhaba, Kış için yemeklik patlıcan ve mücver için kabak koymak istiyorum ama nasıl koyacağımı bilemedim. Siz nasıl yapıyorsunuz
Nur_50 ozturkaeb canım ben patlıcan musakka İçin yuvarlak yuvarlak kesip kızartıyorum süzgeç koyuyorum yağ sızıyo sonra poşetliyorum dondurucuya atıyorum 😃 Yeşil fasulye koydun mu? Domates biber doğarıp atıyorm ben bide
gamzecgr ozturkaeb kabağı rendenin iri tarafıyla rendeleyip poşete düz bı şekilde yayiyorum pipetle havasını çekip buzluğa atıyorum ben genelde kullanacağımda da çıkarıp 15 dk çözülünce kullanıyorum hemen çok bekletmiyorum salmasin diye patlıcanı da bı karnıyarıklık kızartıp koyuyorum küp küp doğrayıp kızartıp atıyorum bı de közlenmiş hazırlayıp atıyorum
ozturkaeb Nur_50 fasulyeyi önceki senelerde domatesle ile hafif kavurup koyuyordum koku vs hiçbir şey olmuyor böylece. Bu sene koymadım
ozturkaeb gamzecgr kabağı dediğiniz şekilde az bı miktar denicem hoşuma giderse daha fazla olarak yaparım umarım 🙏 teşekkürler
Nur_50 ozturkaeb bende haşlayıp koyuyorum sası kokusu olmuyor öyle sonra domates biber ilave edip poşetliyorum
Esrahmet ozturkaeb kabakları rendeleyip iyice suyunu sıkıp koyuyorum ben patlıcan kızartıyorum musakka için sonra biberleri fırında hafif kozluyorum çok az ama çigliği gitsin diye sonra dolaba atıp kışın kizartiyorum . Sonra domatesleri halka halak kesip posetliyorum yemek yaparken bı halkasını çıkıp dograyip kullanıyorum patlıcan ve kırmızı biber kozleyip atıyorum bezelye barbunya bamya yesil fasulye koyuyorum bakla aşırı sevdiğim için bakla koyorum dolmalık biber koyuyorum 😁
Esrahmet ozturkaeb çözdürüyorum suyunu sıkıp mücver harcına atıyorum direk hemen karıştırıp kızartıyorum . Rica ederim 🥰