Herkese merhaba,
Belki postlardaki yorumlardan görmüşsünüzdür, gelmek istemeyen bir bebeğim vardı. 40. Haftayı da doldurmamıza rağmen bebeğim gelmiyordu. 2 günde bir nstye giriyordum sancım çıkmıyordu, başı kanala inmemişti ve hiç açılmam yoktu. Doktorum 40+4′de artık suni sancı vereceğim bebeği daha fazla riske sokmayalım, dedi. 40+4′ün sabahı hastaneye yatışım yapıldı. Nst takılınca benim de düzensiz sancılarım çıktı ve 1 santim açıklığım vardı. Ebe, doktor ve ben çok sevindik. Bu sevinç ile suni sancıya başladık. Hastane koridolarında yürümek ne kelime koştum adeta sancılarım artsın diye. Ama 2 dakikada bir sancım gelmesine rağmen açıklık 1 santimde kaldı. Tam 12 saat suni sancı çekmeme rağmen hiçbir ilerleme olmadı. Doktorum daha fazla suni sancı veremem, bebek bir sebepten kanala inmiyor gelemiyor dedi. Artık ikinizi de riske atamam sezaryene alalım dedi. Üzüldüm çünkü kendimi ciddi anlamda normal doğuma hazırlamıştım. Halen sancı hissederken beni hazırladılar ve doğuma aldılar. Spinal anestezi ile sezaryen oldum. Çıktığımda zaten çok yorgundum ve aradan gecen bir kaç saat sonra anestezinin etkisi geçmeye ve ameliyatın acısı çıkmaya başladı. O gece zordu fakat her geçen gün acısı azaldı. Şimdi bebeğim yanımda bütün acıları sızları unutturdu bana. Önemli olan onu sağlıkla kucağıma almaktı. Merak ettiğiniz sormak istediğiniz soruları cevaplayabilirim. Herkese kolay doğumlar diliyorum. 🌸