Asikiz19 söylediğinizde çok haklısınız. Bir arkadaşım Belçika’da doğum yaptı ilk doğumuydu kesi atmadıkları için düzensiz yırtılma oldu ve maalesef yukarı doğru yırtılmış sonrasında tabi iyileşmiş dikişlerle her şey düzelmiş ama makata doğru dikiş yırtılma ihtimaline karşı daha mantıklı ve makul. Başka bir arkadaşım ise 10cm açıldığı için hiç kesi atılmadan doğurdu ancak sonrasında kendini toparlar denilen vajina eskisi gibi olamadı, yani elbette toparladı daraldı ama dikişli gibi küçük değil daha geniş ve cinsellik esnasında hava kaçırma problemleri oluyor dedi, yani dikiş atılsaydı daha memnun olurdum diyor, sonradan yapılan bu daraltma toplama operasyonlarının çoğunun sebebi bu sanırım. Bir de sezaryen yap normal doğumdan sonra aşağısı genişliyor diyenler oluyor bence kesinlikle sadece bu niyetle ameliyata hevesli olmak doğru değil, kaldı ki rahim her iki türlü genişliyor bebiş geliştikçe, bir mucize🌸, aşağıdan kesi dikiş öncesindeki sancı vs hepsi eminim sezaryenden daha iyidir. Elbette ciddi bir sorun olmadığı sürece normal daha sağlıklı bir sorun çıkarsa ben kendimi sezaryane de hazırladım olmaz sonuna kadar normal olsun diyenlerden değilim. Bakalım deneyeceğim çok istiyorum normal, doğuma hazırlık eğitimleri çok iyi geliyor 2haftam kaldı hayırlısıyla inşallah kolay ve bir avazda olur🥰 şuanlık tek endişem hemen panik olup hastane yolunu tutmak, çünkü herkes ilk doğum uzun oluyor sancının çoğunu evde çek açılmaların artınca hastaneye yol al yazıyor. Ben o süreci evde geçirmekten korkuyorum çünkü kolestaz var bir şey olur mu diye korkuyorum 🥹dualarınızı beklerim 🙏