Merhaba herkese. Haziran ayında bu platforma dahil oldum. Hep burada yazılan doğum hikâyelerini okuyordum. Ve o gün geldi çattı. Hep merak ederdim birden mi geliyor bu sancılar diye. Evet öyle oluyormuş 😅 17 Eylül Pazar günü saat 03:00gibi gece lavaboya kalktığımda yere bir iki damla kan damladı. Anladım birşeylerin başladığını, hemen içimi bir heyecan sardı. Gittim tekrar uyumaya fakat ne mümkün. Bu şekilde saat 06:00ya kadar bir şekilde heyecanla geçirdim. Saat 06:00 olduğunda biraz daha kan geldiğini gördüm. Açıkçası nişan ya da su olmadığı için kan biraz ürküttü. Doğumun başladığını anlamıştım ama yine de kan görünce ne olur ne olmaz hastaneye gideyim dedim. Hastaneye gittik. Ağrım sancım hiç yoktu. Damar yolu açılıp kan alındıktan sonra Nstye bağlandım. İlk defa o esnada sancı geldi. Sancı ne demekmiş nasıl bir şeymiş o zaman anladım 😅 ama çok hafif bir sancıydi gelip gidiyordu. Doktor rahim ağzının yumuşamaya başladığını ama açıklık olmadığını söyledi ben de evim yakın olduğu için evde sancımı çekmek istediğimi söyledim ve hastaneden ayrıldım:) Eve gittim kahvaltımı yaptım, oturdum fakat sancıların dozu ve sıklığı git gide artmaya başladı. Her geçen zaman da sancılarım çoğalıyordu bir ara baya dayanılmaz olmaya başladı ve artık dayanamayacağımı hissettiğimde hastaneye gitmeye karar verdim😅 Hastaneye gittiğimde 8-9 açıklık olduğunu söylediler. Ve film bundan sonra başladı. 🤣Hastanede 10 cm açıklığın olmasını bekledik. Ama bu süreç gerçekten ağrılıydı en sonunda artık sancılara dayanamaz oldum ve başlıyoruz dediler:) Arkadaşlar gerçeği söyleyeceğim gerçekten o ağrı ve sancı çok yoğun ve zordu. Doktorlar nasıl davranmam gerektiğini ve nasıl ıkınmam gerektiğini söyledi. O anın heyecanıyla kaç kere ikindim bilmiyorum ama bir 4-5 olmuştur. Artık en sonunda bu yoğun ağrıdan kurtulmak için var gücümle ikindim ve minik kelebeğim o an dünyaya geldi. Ve o an o kadar değişikti ki bitmişti herşey, yapmıştım kurtulmuştum o ağrıdan:) bebeğimi kucağıma koydular ama sonra hemen alıp götürdüler. Sonra plesanta çıkti, ardından temizlik, rahim kontrolü ve dikişler tamamlandı. Yalnız bitmişti ya o kadar rahatlamıştım ki o dikişler falan doğum sırasında çektiğim ağrının yanında solda sıfırdı😃 bir de çok yorulmuştum o yüzden doğumdan sonra hiçbir şey gerçekten insana külfet gelmiyordu. Sonra minik kelebeğim tekrar geldi ve giyinip doğum haneden birlikte çıktık. Çok şükür herşey yolunda. Açıkçası ne kadar sancılı da olsa bunu gerçekleştirebildigim için kendimle gurur duymuyor da değilim. Allah herkese sağlıklı doğum nasip etsin, herkesin gönlünden geçeni versin. Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Sizlerle paylaşmak istedim. Herkese iyi akşamlar dilerim.