Eminegksln Pnkpnk 16 haftalıkken gittgimde alttan muayene oldum ağrılarım var dedim Dr um baktı progestan verdi ve dinlen dedi 19 haftalık oldum hala daja kullanıyorum dinleniyorum çok fazla yurumuyorum ev işleri yapma dedi şükür şuanda çok ağrım kalmadı 6 gün sonra tekrar gdicem. Tedavisi var eğer sorunla gderse dikiş atarım demişti gerek kalmadı dedi gcen hafta gttgimde ama ilaçları kullanmaya devam ediyorum bakalm 6 gün sonra ne dicek yatarak hamilelik geçirmesi çok zor çok bunaltıcı Allah herkese kolaylık versin sağlıkla kucaklarimiza alalım
Asdfgh_jkl Pnkpnk benim 23. Haftada 27 mm ölçtü dikkat et ağır kaldırma kendini yorma falan dedi. Çalışıyorum akşamdan akşama dinleniyorum bir sorun olmadı şimdiye kadar 29. Haftadayım
Patito__ Pnkpnk dikis attir derim yani kisa deyipte yollamak da kadere terk etmek baska dr a gidin hatta perinatolojiye gidin ve mtlaka dr a gidene kdr dinlenin bol su icin
Pamuk Pnkpnk Size tek söyleyeceğim derhal Perinatoloji doktoru bulun lütfen… O nasıl bir doktormus 25 mm de dikkat et demis. Ben 30 mm de serklaj oldum.
Nurmert Pnkpnk 17.hafta için 25mm gerçekten sınır, hızlı bir şekilde perinatoloji uzmanına gözüküp vajinal ölçüm yaptırmanızı hatta serklaj yaptırmanızı öneririm
Pnkpnk Pamuk 25 görünüyor tam eminde değilim dikkat et ağır işler yapma dedi bende ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kasık ağrım devamlı oluyor
Pamuk Pnkpnk Hemen riskli gebelik doktoru bulup gidin. Vajinal olcumle anlaşılır. İhmal etmeyin lütfen.
myangelson Pnkpnk perinatoloji doktoruna görün bence emin değilim falan demesi 17. Haftada sınırda olması ve sadece dikkat et demesi resmen bile bile lades. Lütfen farklı bir doktora görün. Serklaj bile yapilabilir
Pnkpnk Pamuk böyle olmasının nedeni nedir sıkıntı olur mu benim pek bilgim yok çok bir şey öğrenemedim doktordan normalde ne kadar olması gerekir
Pamuk Pnkpnk Normalde 35 üstü olur. Herhangi bir sebebi yok malesef bazı kişilerde olabiliyor. Haftaniz çok küçük önlem alırsanız sıkıntı yaşamazsınız
Pnkpnk Pamuk doktor çok emin konuşmadı tam ölçemedim öyle de olmayabilir dedi napsam bilmiyorum çok üzgünüm
Pnkpnk Nurmert serklaj bebeğe zarar veriyor mu çok korkuyorum dinlensem düzelecek bir şey değil galiba
Pnkpnk Eminegksln sizin ne kadar çıkmıştı boyu benimde gerçekten çok kasık ağrım var ayağa kalktığımda başlıyor yatarkende ağrıyor hatta. O ilac neyi önlüyor
Pamuk Pnkpnk Ben serklajliyim bebeğe hiçbir zararı yok bebeğim şükür iyi.. Vajinal batmalar,ayağa kalkınca vajinada baskı yere düşecekmiş gibi ağrı,sürekli kasık ağrıları yoğun akıntı servikal yetmezliğinden belirtisi 2 kez yaşadım tedbir almak şart.
Nurmert Pnkpnk şöyle benim haftam sizden daha ileriylen atıldı dikiş ne kadar küçük haftalarda atılırsa o kadar iyi bence. Doktor bana ilk ilaç be iğne tedavisi verdi ona rağmen kısalma devam etti benim 21mm e kadar düşmüştü o yüzden acil bi şekilde operasyona girdim belki sizin doktorunuzda aynı şeyi yapar. Dikişe gelecek olursak dikişin olmaması olmasından daha riskli eğer iyi bi doktor bulursanız çok kolay 10dklık bi operasyon korkulacak bişey yok
Eminegksln Pnkpnk tam hatırlamıyorum çünkü biraz evde dinlen falan diyince korktum galiba hicbsey duymamışim öğün için progestan fitil kullanıyorum düşük önleyici için veriyorlar bunu evet ağrılar oluyor alttan batinti sizi gbi bn hala yaşıyorum ama artk azaldı çok şükür inşallah gecicek sizde dinlenin inşallah geçer alttan dikis vs gerek kalmadan
Pnkpnk Pamuk benimde vajinamda batmalar var rahim büyüdüğünden oldu zannediyordum bir de ben çok gezdim biraz yürüyüş olarak ondan kaynaklanmış olabilir mi acaba
Pnkpnk Nurmert bana doktor dikiş vs hiç bir şey demedi sadece iş yapma dinlen dedi bir daha ki aya ayrıntılı ultrasona gidersin dedi
Pnkpnk Asdfgh_jkl bende dinleniyorum çalışmıyorum artık iş falan yapamayacağım inşallah bir sıkıntı olmaz temizlik çok yapıyordum
Eminegksln Pnkpnk neden bilmiyorum dr şundan olur demedi bn de geziyodum yuruyodum ama çok değil eşimde calistgi için sürekli yalnızım zaten vücuttan vücuda farkediyor bnce aksamlara kadr gezerek sorunsuz hamilelik gcirenler var bünye farkı bnce
Nurmert Pnkpnk bana da ilk onu önerdi ama 1hafta sonra kontrole çağırdı benim ilk 28mm ydi 1hafta sonra bile gittiğimde 21mm e düşmüştü ve 24.haftamdaydım çoğu doktor o haftalarda dikiş atmıyormuş ben bunu sonradan öğrendim tabi . Sadece yatarakta bu süreci geçirenler var evet ama tuvalet harici kalkmıyorlar genelde bide rahim ağzı uzayıp kısalabilen bişey dinlenmek belki size iyi gelir bana gelmemişti herkesn süreci birbirinden farklı