Herkese merhaba kızlar, doğum hikayeleri okurken ben de yanımda oğluşumla yazıyorum artık. 20 eylül de sabah üstümde aşırı yorgunluk halsizlik vardı hatta uyandım yemek yedim geri uyudum. Meğer enerji topluyormuşum. O gün öğleden sonra gezdim son kalan alışverişlerimi yaptım kahve içmeye çıktım ailemle. Akşam yemekten sonra çamaşırımda sarı sümüksü mukus gelince nişan olduğunu anladım 38 haftalıktım tam o gün. Gece yatmadan duşumu aldım kendi bakımlarımı yaptım. Doktorum zaten kilosu vs yerinde doğursan doğar demişti. 21 eylüle bağlayan gece sabaha karşı sanki adet olacakmışım gibi bir sancıyla uyandım lavaboya giderken suyum gelmeye başladı. Tabi öyle foş diye dökülme değil de hafif idrar kaçırıyormuş gibi. Hafif kan da görünce valizde bir kaç eksiğimi koydum eşimi uyandırdım hastaneye koyulduk hatta o döneriz geri diyordu. Hastaneye gittiğimizde 3 sandığım açıklık 2 cmmiş ve bebiş kanala inmediği için biraz fazla geldi sancılar. Aralıkları çok kısaydı. Doktorum geldiğinde baktı 4 cm olmuş istersen epidural takalım bu raddeye geldik sezeryan isteme benden bitirelim bu işi dedi. Sancılardan zor yürüyen ben epiduralden sonra kuş gibi oldum. Ebem bebişin kafasını parmağıyla kanala indirdi sonrası o mağlum tuvalet hissi ama acısız olanı his geldikçe ıkın doğumhanede işimiz kısa sürsün dedi. Zaten 1 saat içinde doğumhaneye geçtim ama bizim bebiş ultrason kilosundan fazla çıkınca biraz zorladı. Kesi olmasın diye jel sürüldü ama ben ıkınmayı çok beceremediğim için kesi oldu zaten sonra rahatlama şok anı bebiş kucakta. 3000 gr sandığımız bebişimiz 3500 gr çıktı 😅 biraz daha alsaymış doğuramazmışım. Plesentadan korkmayın bebekten sonra bildiğiniz kayarak çıkıyor. Şimdi oğluşum yanımda uyuyor ben epiduralden baş ağrım olmasın diye kahvemi içiyorum. Dikişim var doğumda acı çektim ama şu an ağrı kesici almadan duruyorum. Herkese benimkinden de kolay doğum dilerim. Sorunuz varsa eğer fırsat bulunca seve seve cevaplarım çünkü ben de bu forumda bebek isteyenlerden doğum hikayesi yazan ana gelene kadar aklıma takılan her şeyin cevabını buldum.