Kızlar bu postu yazıp yazmamak arasında kaldım ama hem içimi dökmek hem de yaşadıklarımın örnek olması açısından yazmak istedim…
Pazartesi sabah takipli olduğum özel hastahanenin perinatoloji uzmanında detaylı ultrasona gittim. Bebeğimin her şeyi gayet güzel sağlıklıydı. Yalnızca sol kulağının önünde et beni tespit etti doktorumuz normalde anne karnında bunu tespit etmek çok zormış ama benim bebeğim gösterdi. Sonra beyinde bir kemiği pozisyondan dolayı inceleyemedi tam olarak ince ölçtü. Uzun süre uğraştık bebeğim dönsün diye ama o da inat etti dönmedi. Bunun üstüne doktor yalnızca et benini görsem sorun değildi ama ikisi bir arada olunca bir de şehir hastahanesi git orada incelesinlwr dedi. Ama korkma bir şey çıkmama ihtimali çok çok yüksek dedi. Bunun üstüne biraz korkuyla ertesi gün şehir hastahanesine gittim. Gitmez olaydım… perinatoloji bölümüne yönlendirdiler. Girdim içeri bir doktor bey beni muayeneye aldı. Et benini aynı şekilde gördü ve anlam veremediğim şekilde heyecanlandı. Diğer doktorun göremediği kemiği net bir şekilde ölçtü. Normalde sorun yok diye düşündüm ben ancak bir süre sonra bu çocuğun kulakları aşırı büyük gözleri birbirinden çok fazla ayrı dedi başka bir doktor daha çağırdı biraz birlikte incelediler. Sonra bana bir fotoğraf açtı çocuğun büyük ihtimalle goldenhar sendromlu bak böyle doğacak dedi İnternettwn bakabilirsiniz p an nefesim kesildi yanındaki doktor da hayır ya bence engelli bebek baksana tipi bir garip yüzü asimetrik dedi. Beni kurula sevk ettiler amniyosentez isterler senden gebelik sonlandırmak için dediler. Odadan çıktım ama ölüyorum sanki 1000 yaş yaşlandım doktorların dedikleri beynimden gitmiyor. 9.30 da odadan çıktım 12.45xe kurula çıkacağım o sırada bebeğimin tekmelerin hissettikçe içimden alacaklar diye canımdan can gidiyor sanıyorum ki çok ağır engeli var kendi kendime hep doğursam çok ağır engelliye ben ölürsem ne yapar bebeğim felan diye düşünüyorum öldüm öldüm dirildim. Neyse kurula çıktım 15 20 doktor ve stajyer inceledi. Kulağında sorun yok et beni var göz çukurları da çok az ayrık dediler. Yine de amniyosebtez önerdiler ama büyün genetik ve kromozom incelemeleri yapılacak fetal dba da bakacağız dediler. Aynı gün 4 5 doktora daha gittim özelde hepsi amniyosentez yaptır dedi doktorların yorumlarına göre. Ertesi gün yaptırmaya karar verdim. Hastahanenin kadın doğum başhekim yardımcısı şansımıza yakın tanıdığımızdı ertesi sabah onunla görüşmek için yanına gittim testten önce. Bana açıkça et beni nadir tespit edilir Bunun hakkında makale yok seni örnekleme yapmak istiyorlar bir şey çıkmaz sonuçtan dedi. Ben öyle kötüyüm ki anlayamadım bile ablam anladı bir şey olmazmış vermeyelim test dedi. Yok dedim ben yine de vereceğim. Bir önceki gündüz beni kontrol eden doktor beyin yanına gittim. Bana seni testten sonra ben takip edeyim dedi. Şaşırdım.. siz kulağı çok fazla büyük dediniz kurulda normal dediler dediö ben burada göremem zaten bende üç boyutlu ultrason yok dedi madem yok niye emin konuştunuz bana fotoğraf bile gösterdiniz böyle olacak dşye dedim. Ben ihtimali var dedim dedi kesinlikle öyle demedi. En son dedim ki bebeğimde fiziksel ya da zihinsel çok ağır engel durumu var mı dedim hayır bu bulgulara böyle bir şey diyemeyiz biz yüzündeki bozukluğu araştıracağız dedi. O an beni makale konusu yapmaya çalıştıklarını anladım. Sonuçta engelli yoksa yüzümde ne olursa olsun estetik denen bir şey var bakarım çocuğuma dedim çıktım odadan. Yani başınıza böyle şeyler gelirse dikkatli olun kızlar doktorların da her dediğine inanmamak lazım. Şimdi tek duam o yaşadığım stres ve üzüntü sonucu bebeğime bir şey olmaması çünkü çok acı çektim. Benim tecrübem size de ders olsun. Biraz uzun oldu okuyan hakkını helal etsin