Cimcime_anne06 kendi kendine muayene etmeye kalkma bunu ultrasonla doktorlar ölçerler 11-14 hafta arası eğer kaybın varsa yada erken doğumun yapıyorlar serklajı ben 2 kere serklaj oldum 24 haftalık erken doğum yaptım sonraki 2 geblikte rahim ağzı uzunluğu takip edildi doktora utanmadan herşeyi sorman gerekir işin ehli o çünkü rahim ağzı 40mmden aşağıdaysa ki- genelde 35mme kadar normal sayabiliyorlar yapmaz ilaçla tedavi edilir ama 30veya 25mmse hemen yapılması iyi olur ilk serklajım 35mmde atıldı 20mmle devam ettim ikinci 23mmde atıldı 41mme yükseldi ve öyle devam ettim taki doğuran kadar sende doktorunla bu endişem hakkında konuş gebeliğin boyunca çok ayakta kalma ağrılarının şiddetini leke yada kanamalarını mutlaka doktoruna söyle (ha bu arada kendim 2 serklajın ikisinide erkek doktora yaptırdım dışarda kapkara giyiniyorum ama söz konusu sağlıksa ben doktorun erkeğini kadınını ayırmıyorum sonuçta hpograt yemini diye bişi var üstelik o adamın gözünde hasta yada denekten başka bişi değilsin senin rengini şeklini bile hatırlamaz o an ne gerekirse yapar işi o çünkü öğretmenin ders anltması inşaat işçisinin tuğla örmesi kadar normal olan bi iş ben hemcinslerimin erkek doktora gitmeme yada gidince uyanmasını anlamıyorum etraftan tepki çekince de krizlere giriyorum bırak sende bu erkek kadın doktor muhabbetini adamın işi senin ve bebeğinin sağlığı her şeyi her detayı sen sorup öğreneceksin)