Amigurumi Bizim ne kadar gidiyor hiç hesaplamıyorum. Haftada en az 1-2 gün dılarda yeriz 1 günde eşim mutlaka mesaide oluyor eşim mesaideykende ben yemek yapmam. Eşim patates salatası kısır pizza tarzı şeyleri sever daha çok günlük canı ne isterse ona göre yaparım. Eşim meyve sever düzenli meyve alırız ben çok tüketmem meyve falan öyle çok gitmiyor arada kuruyemişlerimiz azaldıysa onları alırız un şeker gibi şeyleri çuvalla almıştı uzun süredir hala daha kullanıyorum. Bazı şeyleri stoklu aldığımız için ve iki kişi olduğumuzdan öyle çok masrafımız olmuyor.
Gkygz Biz 2 kişiyiz çoğu zaman ailelerde ve dışarıda yememize rağmen 4-5k arası harcıyoruz 1-2 ile mutfağı döndürüp her gün yemek yapanlara helal olsun 👏🏼
plajterligi elifsen bin 2 bin harcayandır cindir arkadaşlar başka açıklaması yok 😂market yüzü gördüğünüze emin misiniz yani bu fiyatlarla nasıl oluyor anlamadım sebze meyvenin kilosundan haberleri var mı acaba hele kasaptan hiç bahsetmiyorum bile yani beş bin yaptığımız ay az harcamışız çok iyi diyoruz yani kalabalık da değiliz evde iki kişiyiz bir bebek var ikinciye hamileyim ama aşırı tüketimimiz yok mutfaktan kısmam ama diğer yerlerden kısarım hatta çoğunlukla temizlik malzemelerini toptan alıp uyguna getirmeme rağmen bu paraları harcıyorsak ben bin lira harcayana anlam veremem soğan patates peynir yoğurt meyve sebze zaten bin liradan yapar yani haftalık taze tüketim yapıyoruz bir pazardan çıkışımız zaten bin lirayı geçiyor çoğu zaman içinde sadece sebze meyve var kasaba gitsek iki kilo et nerdeyse bin lira tutuyor tavuktan kıymadan bahsetmiyorum bile onu da ekleseniz hayli hayli beş bini geçiyor temizlik hariç. Gerçekten enteresan..
Betulfurkan19 plajterligi inan ki şehir farkı net. A dan Z ye her şeyi alırım markete girince. Hiçbir mutfak ihtiyacını kısmam eşimde ne lazımsa al der. Hatta biz eşimin maaş günü aylık mutfak alışverişi yaparız bir tek manavı bittikçe alırız o da dahil gerçekten 1.5 hadi çamaşır tozu falan aldıysam 2 bin tutar. Eşim asgari ücretle çalışıyor çok şükür kira da da değiliz her ay kenarı bı yarım altın falan atıyoruz. Halime o kadar çok şükrettim ki 😂
Betulfurkan19 elifsen ay kızlar bu fiyatlar şaka mi şok oldum şuan ama bence kesinlikle şehirden şehire farkediyor. Küçük bir şehir de yaşıyorum 3 kişilik bı aileyiz eşim 11 aylık oğlum ve ben. Manav market hepsi dahil bizim Max 1.5 gidiyordur aylık o da Max yani
plajterligi Betulfurkan19 istanbulda yaşıyoruz, bi sene de Ankara’da yaşamıştık orda daha fazla tutuyordu, eşim etten başka bir şey yemiyor oğlum desen daha yaşına gelmeden babasının kopyası yani kasaba da mı gidilmiyor ben onu anlamadım. Tamam market şehirden dolayı az tutsun e kasap nasıl tutuyor eti tavuğu kıyması 🤷🏻♀️
Lale12 Betulfurkan19 peki m Betulfurkan19 emin misiniz bi paket tuvalet kağıdı 150 lira zaten. Ekmek alsanız günde 1 taneden diyelim 200 lira yapıyor. Ben bu bahsettiğiniz fiyatlara şaşıyorum açıkçası markette fiyatlar herşey 5-10 lira olan bir şehirde kalmadı ki. sadece tek pazara gitmek 1500 lira bizim aylık.
Rozii Betulfurkan19 hangi şehirdesiniz çok merak ettim A şehrinde ki fiyatlar ile B şehri aynı sizde a101 ile bizde a101 Farklı mı fiyatlar standart bende çok küçük bir şehirdeyim ilçedeyim ama İstanbul’daki a101 bim vs neyse burda da aynı o marketlerin fiyatı pazar fiyatları deseniz üç küçük şehirde yaşayan tanıdıklarım ve büyükşehirde yaşayan tanıdıklarımla konsunca arada bir fark yok 1 tl 2 tl belki oynuyor bizde iki kişiyiz tasarruflu biriyim yaptığım yemeği iki gün yeriz idareli kullanırım nerde. Ne uygun orayı araştırır alırım 1 kilo et 400 tl 1 kilo kaşar 200 tl bunlar standart heryerde ekmeğin fiyatı sabit söyleyin nerden Alışveriş yapıyorsunuz mesela çok merak ettim ekmeği suyu ne kadar alıyorsunuz mesele ya da yumurta 30 lu 88 tl her markette böyle hadi 85 olsun 30-40 dan aşşağıya meyve yok lütfen açıklayın çok merak ettim birşeyden de eksik kalmıyormuşsunuz ya maşallah diyeyim de bilgilenelim sadece biz de
1momy Glcngzll şaşıranları anlamadım valla neredeyse bi seferlik market alışverişlerimiz 2500 tlyi buluyor hatta geçen çok merak ettim sadece kaşar ve sucuk 500 tl tutmuş 😅 bu devirde valla az tutarla ay bitirene helal olsun
Mervece_16 Yeniannis-s hepsini saklıcksn ne diye kesiyorsun ki kurbanda normal zamanda kes koy ye ibadet yaptığınızı mi sanıyorsunuz yanlış bılgılerle çarpıtmayın adak yenmezmıs senın gıbı kurban eti yemiyoruz😂ne ıcın kesılırse kesılsın dağıtıyoruz ondan durumumuz çok şükür yerinde veren el alan elden üstündür 😉milletin maaşı kdr bizim sadece mutfak masrafımız ev gıderlerini soylemıyorm bıle ondan hocalığını başka yerde yap afıyet olsn kurban etin 😹
Yeniannis-s Mervece_16 bilmeden bide şöyle bilmiş konuşman peygamberimiz zamanında eti 3 günden fazla tutmak yasaktı sonrs halkın durumu refaha erince bu yasak kalktı ve serbest bırakıldı kurbanda ki amaç Allah için kurban vermek bu teslimiyeti yaşamak adak etite yenmez ihtiyaç sahiplerine dağıtılır .
Yeniannis-s Mervece_16 bide ben kurban etimizi dağıtmıyoruz demedim bizde dağıtırız dağıttığın seninledir zaten ama ben bu konuda özgür bırakıldığını söyledim çok şükür hocayım ve yanlış bir bilgi gördüğüm de düzeltmeyi görev biliyorum.
Balbebek012 Mervece_16 anlatamazsın bunlara laf anlataöazsın canım kendileri en iyisini bilir en gıcık tip bence kurbanı kesip yıl boyu yiyenler bizim kurban eti bayram çıkınca bitiyor eş dostla yenip sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtmayi daha doğru buluyorum içim daha rahat ediyor aynı senin gibi düşünüyorum valla vicdanım daha rahat
snysngn valla ay basinda sadece 1,5-2 kahvaltilik aliniyo oda son gunlere dogru yetmiyo bile. her hafta pazar aylik 4 hafta eder en az 300 desen. ee bunun sekeri cayi tuzu deterjani valla ben mutfak masraflarini hesaplamayi birakali cok oldu 😂 yumurtanin kolisi 100 lirayi gecti. hamileyiz protein sart kendi basima hergun 2 tane yesem 15 gunde biter dusunun bide kucuk kizimla esimde var 😅 hic kek borek temi yapmiyalim 😅😅
Betuss7 elifsen en az 6,8 bin arası gidiyor 2haftada bir pazar 600 civarı , markette 2haftada 2.000tl civarı ay olarak baz alınca market 5, 5,5bin manavda+ 1 bin lira 1 kızım var besiydi mamasıydı sütü ıslak mendili derken bu fiyatlar bazen sadece onun için yapılan harcamalar oluyor
Ymr06 Ahseney valla canım geçen pasta çekti 405 TL ödedik,bu fiyatlar aylık nasıl oluyor şaşırdım 😱 10 bin oluyor bizim🤷🏻♀️
Daisy0000 elifsen 7 bini rahat buluyor.Eşim etçil bir insan olduğundan devamlı et pişiyoruz.Allah tadamayanlara da nasip etsin inşallah🌺
sevgi9654 elifsen 8-10 arası gidiyordur bizim, zaten her şey çok pahalı et, kıyma, peynir, kaşar ohoo. valla 1500-2000 yazanlar ne yiyip ne içiyor aşırı merak ediyorum, sadece ekmek bile aylık 500₺ tutar. ekmek arası ekmek falan yiyorlar herhalde 🙃
Sahrakurtt sevgi9654 Evet gerçekten bende aylık 1500 diyenlere çok şaşırdım şimdi markette iki poşeti dolduruyorsun 800 den aşağı tutmuyor maalesef.
Sahrakurtt Market alışverişi 2 k kadar tutuyor pazar 1 k kasap çok tutuyor haftalık 800 veriyoruz taze alıyoruz. Her gün mutlaka ya tavuk ya et eşim seviyor yiyoruz mecbur. Para köşeye atma işi zaten bu dönem hayal oldu yediğimiz içtiğimizi kısmadan yaşıyoruz.
Birikii Mutfak masrafı aylık 4000 den aşağı değil. Ve çoğunlukla dışarda yediğimiz halde. En çok harcama mama ve beze ve mazota gidiyor. Aylık mama tutarımız 3500 tl siz düşünün artık. Allah hepimize yardım etsin en çok da askeri ücret alanlara gerçekten nasıl geçiniyorlar aklım almıyor