Lale12 ben çok gördüm ya 2000-3000 ile geçiniyorum diyenleri. Evlerinde gördüm yaşayışlarını. Yediklerini çok zannediyorlar çünkü hep öyle yaşamışlar. Benim de akrabalarım var öyle yaşayan ben mümkün değil yaşayamam. Mesela atıyorum ben nutella alıyorum küçük kavanoz 1 haftada bitiyor çünkü bol yemeyi seviyorum. Onlar ucundan alıp sürüyorlar bana göre direk ekmek yiyorlar. Sabah kahvaltıda ceviz meyve bal tereyağ zeytin peynir yumurta sebze domates salatalık avokado muhakkak yiyorum. Sadece ara öğün olarak 1 kase yoğurt yiyorum her gün. Akşam yemekte de yiyorum 1 kase. Öğlen meyve yiyorum. Çerez yiyorum çiğ kuruyemişlerden. Akşamları haftada birer gün et tavuk balık yenmeli öteki türlü çok sağlıksız. Ama üç kuruşla bunlar yenmez imkansız. Ya pazarda barbunun kilosu 80 taze fasulye 70. Meyvelerin kilosu ortalama 70-80. Yemiyorlar gerçekten. Sağlıklı beslenmiyor kimse sadece öyle zannediyorlar çünkü hayatlarında görmemişler. Beyaz ekmek alabilmek marifet değil ya da ekmeği yemeğe banarak karın doyurmak da değil geçinmek hiç değil ama zaten bu ülkede her zaman insanlar böyle yaşadı. Normal görüyorlar. Ben şaşırmıyorum çok gördüm patates yemeği yapıp içine avuç içi kadar kıyma atıp 3 gün yiyeni. Benim ailem beni bolluk içinde büyüttü allah razı olsun çok gördüm çok bekliyorum ister istemez. Aylık mutfak masrafımız da en az 10000 i geçiyordur. 2 günde bir market zaten 1000 tl tutuyor. Düzgün bir beslenmeyle 2000-3000 imkansız. Kurbanda kesilen danalara verilen paralar katılmıyor hesaba etlerini yerken. İnsanlar doymak için yaşamak için yiyorlar maalesef onları da anlıyorum gelirleri düşük mecburlar ama geçinmek değil hayatta kalmaya çalışmak yaşadıkları. Daha az gelirim olsa ne yapardım bilmiyorum allah kolaylık versin herkese.