Ervaelizinannesi Daha önce normal doğum yapan anneler size bu sorum okadar ıkınmaya ittirmeye afedersiniz ama büyük abdest dayanıyor mu yada ıkınmayla beraber oda geliyor mu ay çok ayıp en çok merak ettiğim şeylerden biri 🤪🤪
Balinci Ervaelizinannesi normal doğum öncesi lavman yapılıyo canm bağırsaklar komple boşaltılıyo hoş büyük abdes yaparsan da(ki başıma gelmedi) doktorlar normal karşılıyo olağan bişey bu
Deletedmom434 Ervaelizinannesi doğumdan önce lavmanla boşaltım yaptırıyorlar normal doğum yaptım doğumdan 3-4 saat evvel yapmalarına rağmen dışarı birşey kaçmamıştı🙈
kbradefnem60 Ervaelizinannesi bana lavman yapmadılar ki birde ben yemek bile yedim suni kolumda takiliyken😀buyuk abdestimi de yapmadm dogumda cok fazla ikinmama ragmen.bana lavman yapcakmsnz diye sordgumda herkese yapmiyoruz demisti ebe
Nilay_09 Ervaelizinannesi normal doğum yaptım ilkinde lavma yaptılar bağırsakları boşalınca suni sancı verdi ama açıklıkla gidip bi anda doğum başlarsa yapılmayabilir hem olsada normal birşey yani
Balinci Ervaelizinannesi benim ilk doğum suni sancı ile oldu lavman yapıldı sanırım genelide böyledir :)
Alvida @Ervaelizinannesi Bana lavman yapılamadı açıklık hızlı ilerlediği için,ıkınma esnasında mecbur büyük abdestte çıktı ama çok normal karşıladılar sen yeterki ıkın biz temizleriz demişlerdi😄
Balinci Krm gerekli olan durumlarda yapıyolar canm makattan seruma benzer bişey enjekte ediyolar 10 dk sonra ishal oluyorsun mümkünse wc ye yakın yerde ayakta bekle daha etkili oluyo diyo ebeler ben dogumdan sonra 5 gün boyunca büyük abdeste çıkamamıştım
Krm Balinci yaa normal doğumu 9 aydır okuyup araştırıyorum ama ilk kez denk geldim buna. Teşekkür ederim bilgi için. Hayırlısı olsun. Bunu da cekicez artık yuzduk yuzduk kuyruğuna geldik.
Bukkiletta Ervaelizinannesi Bence araştırmayı bırak ne kadar çok araştırır izler bilirsen o kadar korkarsın ben hiç araştırmıyorum 😃
Nehirce Ervaelizinannesi lavman kabız yapmaz, doğum sonrası hormanel değişimden dolayı wc çıkamama oluyormuş.
Balinci Krm kesinlikle hiç korkma normal dogumdan anlatıldığı kadar korkunç değil dogum sırası zorlanırsın kabul ama 10 dk sonra ne acı kalır ne ağrı
FatmaKandemir Kızlar normal doğum evet zor hele o sancılar hele hele suni sancılar ben 24 saat sancı çektim diyebilirm o kadar çekmeme rağmen doğuma 6 cm açıklıkla girdim açılma olmuyordu ama inanın ki unutuluyor Rabbimin verdiği hikmet hani insan delirecek gibi acı çekerken hiç unutmam derken ama yinede hiç yaşamamış sin gibi oluyor bazen birşey olduğunda millet sen acıya dayanıklısın normal doğum yapmış insansın diyo ama hiç öyle değil hatta o sancıları nasıl çektim doğum yaptım pek hatırlamıyorum bile normal doğumu gözünüzde büyütmey in öyle abarta abarta anlatan ları dinlemeyin bol bol dua edin hurma yiyin kendinizi Rabbime bırakın herşey o kadar çabuk gelişiyor ki . Unutuluyor ki. Sancı çekerken bile bunlar geçecek unutulacak deyin. İlk hamile kalanları o kadar ii anlıyorum ki hiçbirşey bilmedikleri için kim ne derse kafada birikiyor. Unutmayın bende bi zamanlar sizin yaşadıklarınızı yaşadım bi nebze de olsa içiniz ferahla sin diye yazmak istedim Rabbim sizi ve kuzularınız ı korusun inşallah 😘😘😍
DanLa Bukkiletta evet gözlerim açık okuyorum şuan ve bidaha bakmamaya karar verdim bildikçe korkun artıyo 😂