Kızlar herkesin normal doğumunu çok okuyup araştırdım 2. Hamileliğimdi ama yine çok heyecanlıydım normal doğum için çok yürüyüş yapmadım oğlum bana yetiyordu 😂
Neyse başlıyorum
- Haftay kadar hiç bir hareket yapmadım bu sayacaklarımdan ki doğum 36 dan sonra çocuk daha sağlıklı doğar die tabi doktor kontrolün de doktoru dinleyerek hareket ettim hani çocuk kanala inmiş veya doğuma hazır gibi duyana dek de diye biliriz benim için artık 36. Hafta öyle zorlaştıki 37. Hafta işten ayrılacaktım bir gün bile işe katlanamıyordum ayakları resmen midemdeydi ve tutuyordum bişe yiyemiyordum gerçekten yorulmuştum.sonra 36 dan sonra perine masajı yaptım ama çok değil hem yorucu hem sıkıcı 3 dk belki yapıyordum haftada 3 gün belki sonra banyo yapmayı sıklaştırdım su altı skuat falan derken bebek alttan çok baskı yapıyordu akşamları özellikle tamam bu sefer doğuruyorum diyordum ne su ne nişan 37 de dedim bi doktora gideyim çatı muayenesi olayım kesin açılma var dedim gittim doktor nst ye baktı ultrason a baktı bişe yok dedim nasıl yok aşırı baskı var dedi ozmn bi çatı muayenesi ol acilde dedim istiyorum olmak çünkü şunu da biliyorum ilk hamileliğimde çatıdan sonra nişan geldi 3 günde doğum oldu ki korkmuyorum her aşama için heyecanlıyım normal doğum çok istedim çatı muayenesinde açılma 2,5 dedi bu açıklık doğum demek değil ilk hamileliğin ile arası az dedi normal yani bu açıklık dediler hiç değilse içim rahatladı eve gittik sonra ben yine su altı skuat çömelme pozisyonu yer silme banyo sıcak su tuttum karnıma sıcak suya oturdum alttan yine aşırı baskı var derken 38gittim doktora kadın acil 3 cm açıklık dedi şef olan ebe tanıdığım vardı dedik gel yatışını ver doğumu başlatalım ben kendi suyum olsun kendi açılmam olsun istiyordum ama ebeme güvendim tamam dedim sonra ebem sesimi çok hafif suni vereceğim ben ona güvenmesem devlette çok korkardım neyse hafif adet sancısı başladı suyum gelene kadar adet sancısı gibiydi gerçekten ebem nstye bağladı ben ilkede pilates topu istiyordum dedi herşeyin vaktı var neyse sancı geldi açılma 5 cm olmuş Tm dedi kalk ayağı ama oturma nstye bağlı şekilde ayakta hafif çömel çok değil dedi dedim skuat yapayım dedi yok yorma kendini sen bana doğumda lazımsın hafif dizlerimi kırdım ama bende yormak istemiyordum kendimi ilkinden tecrübeliydim sonra 15 dk sonra sancılar hafif arttı ama adet sancısını fazlası gibi gelip gidiyordu sonra bakalım dedi 6 cm açıklık dedi suyum hala gelmemişti ebem beni yatırdı suyumu patlattı derken pilates topu getirdi dediği sancı yoksa kendini sağa sola kaydır sancı gelirse zıpla top üzerinde dedi neyse su geldiği için sancılar artmaya başladı sancı gelince zıplıyordum ama çok kötüydü yorulmuştum sancı gidince cennette gibisin falan neyse nstye aldı derken açıklık 9 cm benim sancılar arttı bağırmaya çalışıyorum dediki ebem bağırma derin nefes al üfle yoksa boşuna dedi ben her söyleneni yaptım ilkinde çok bağırmıştım bunda artık doğum anında bağırdım ama yine onları dinliyordum sonra ebem baktı bebek geliyor dedi ben bağırmaya başlayınca ayy çok zordu evet burda kimseyi korkutmak istemiyorum ama kolay olmuyor bunu zaten herkes biliyor belki 5 brlki 10 ıkınmada çıktı kızım doğru oku masa çok çabuk çıkar bebek ve yırtılma az olur ben kes artık die bağırıyorum ebem kesilecek gibi değil dedi ıkınsan çıkacak sonra ıkındım derken bir iki yerde yırtıkma olmuş nasıl neden niçin ama oldu çok sormadım ama doğduya dünyalar benim oldu bol dua etmeye çalıştım ama acıdan unutuyor insan plesenta bide dikişler derken bir saate odamdaydım iyiki ama iyiki normal doğum diyorum