busrakrhn9 Selam canım, 3 günlük lohusa halimle bildiriyorum. Benimki yüksek tansiyona bağlı bebeğin beslenememesinden ötürü zorunlu sezaryen oldu 37+0da. Tansiyondan dolayı genel anestezi yaptılar. Sondamı bile anestezi olmadan taktılar, çünkü yarım saate bebeğe anestezi geçiyormuş, mümkün olan en kısa zamanda bebeği almaları lazımmış. O bile acıtmadı. 9da ameliyata alındım, 09:20de bebeğim doğmuş, 09:40ta beni kapatıp ayıltma odasına almışlar, 09:50de de bebeği kucağıma verdiler o kadar hızlı ayıldım ki. Hiç sezaryenden korkma. Ben de çok üzüldüm okunmuş zemzem suyum ve Meryem ana otumla öyle kalakaldım. Ama bebeğim için bu daha hayırlıymış. 48 saat hastanede yatıyorsun. Sürekli ağrı kesici vuruyorlar zaten, anestezi etkisi devam ediyordu ayağa kaldırdılar. Dedim koluma girmenize gerek yok yürüyorum ben. Hiç acı hissetmedim. Ne kadar çok yürürsen o kadar hızlı toparlarsın. Gel gör ki, iç organlar daracık ortamdan geniş ortama yayılıyor ya, iç organlarım özellikle de bağırsağım ağrıdı benim. Gaz çıkarmakta zorlandım, sonrasında da hiç gaz durmadı full gaz dolmuşum. Gaz kısmı sıkıntılı. Şimdi 3.gün evdeyiz, evde ilk defa uykumu aldım, annem yardım ediyor. Mecbur en az 1 hafta yardım edecek biri olsa iyi olur. Sütüm ilk 2 gün gelmedi, toplu iğne başı kadar bile akmadı. Mecbur mama verdik. Mama hazırlaması dert, alt değiştirme zor, ilk gebeliğim hiçbir şey bilmiyorum. Mecbur en az 1 hafta bana refakatçı lazım. Devlette oldum bu arada