SibelcanTosun Gelişimde bireysel farklılıklar doğaldır. Her ne kadar net bir çalışma olmasa da ben erkek çocuklarının daha geç konuşma ihtimalinin olduğunu gözlemledim. Sizi duyduğundan edinseniz ve mama, su benzeri kelimeler söylüyorsa endişe etmeyin. Aslında iki yaşında artık çok basit cümleler kuruyor olması lazım. Ama ben hiçbir sorunu olmadığı halde dört yaşına kadar konuşmayan sonra iki ayda dili çözülüp bülbül gibi şakıyan çocuklar gördüm. Eğer telefon ve tablet ile zaman geçirmesine izin veriyorsanız mutlaka şimdi bitirin. Büyük resimleri olan renkli kitaplar alın ve birlikte okurken tek tek nesnelerin, hayvanların vs adlarını söyleyin. İstediği şeyleri hemen anlasanız bile yapmayın adını söylemesi için teşvik edin. Gün içerisinde sık sık oyun oynayın onunla, oynarken de sohbet edin. Karmaşık cümlelerle değil basit cümlelerle. Şu an çok endişelenecek bir şey yok ama hiçbir ilerleme görmezseniz kbb, dil terapisti ve çocuk psikoloğu ile görüşürsünüz. Size en doğru yolu gösterir, en sağlıklı bilgileri verirler