Merhaba sevgili hamile annelerim oncelikle burda tüm pozitif doğum hikayelerini okuyarak doğuma girmiş biri olarak size tavsiye negatif bir şey dinlemeyin negatif hikaye okumayin size hiçbir şey katmiyor. 37+2 haftamda öğleden sonra doktora gitmek için sabah uyandim lavaboya çıktığımda camasirimda çok hafif bı kahverengilik gördüm ama kanama mi ne olduğuna anlam veremedim tabi hiç bir sancı doğum ibaresi olmadığı için onun nişan olduğu da assssla aklıma gelmedi neyse öğleden sonra dörtte randevumuz var diye kahvaltı yaptım, duş aldim o gün çatı muayenem var diye beden temizligime ekstra bı özen göstermek istedim gerekli bakımları yaptım hazırlanıp evden çıktım doktorumuza muayene olduk çatı muayenem yapıldı en başından beri normal doğum istiyordum doktorumda biliyordu ama çatı muayenesinde kendimi o kadar kasmisim ki doktorum normale alırım seni ama kendini çok kasıyorsun iki parmağım zor hareket etti içerde 3 kg çocuk çıkacak burdan bı de kendini bu kadar kasarsan bebek için sıkıntı olur oksijensiz kalabilir ben sezeryan öneriyorum haftaya ki randevuna kadar düşünün öyle gel dedi, sonra nst ne bakalım dedi beni nstye gönderdi ama nst de bebiş hareketsiz çıktı doktorum beğenmedi serum takalım bebişin hareketlerine göre yatış yapalım yine hareketsiz çıkarsa dedi neyse bana 4 tane serum takıldı nst çekildi tekrar derken doktorum nst iyi iki gün sonra kontrol nst sine gel dedi biz de tamam dedik eşime bı lavaboya gireyim de öyle gidelim eve dedim lavaboya girdim ama bacaklarımın arasindan bı anda şakır şakır su akti saat 19:15 falan bu arada şok oldum eşime hemen seslendim hemşire çağır diye hemşire bizi doğum katına götürdü ama benim şu hala geliyor koridor asansör filan dinlemiyor hemen odaya alındım doktoruma haber verildi doktorum sordu sezeryane girecek mısın normal doğumsa tüm riskleri kabul ediyorum diye kağıt imzalaman gerekir dedi tabi biz şok kontrol için geldik doğuma girecem resmen eşimle hemen apar topar karar vermeye çalıştık tabi bu aşamada doktorum ve hemşirelerin yönlendirmesi de etkili oldu sezeryan de bir doğum şekli, doğumda bebiş oksijensiz kalırsa biz seni burdan hüzünlü ayırmak istemeyiz falan diye ben ikna oldum saat 22 gibi seni alırım doğuma dedi ama benim ne bir cm açıklığım ne bir gram sancım yok tabi doğuma girene kadar da hiç sancım da olmadı açıklığım da hiçbir doğum su gelmesi dışında hiçbir doğum ibaresi gelmedi yani. Saat 22:20 gibi falan ameliyathaneye indirildim ama ameliyat masasına yatana kadar benim şu geliyordu hala neyse oturur pozisyonda belimden iğne yapıldı uzan dediler o sırada sol ayağım uyusmaya başladı zaten anestezi doktoru sürekli benimle konuştu şöyle olur böyle olur diye beni rahatlattı tüm vücudum uyustuktan sonda takildi sonra ameliyata başladı doktorum anestezi doktorum adım adım anlatıyor her şeyi bana o sırada bı midem bulandı hemen seruma bir şey kattılar o hemen geçti sonra da bı ara gözümün önü karardı hemen söyledim tansiyonum düşmüş yine seruma müdahale ettiler neyse her şey duzeldi ben sadece cekistirmeleri hissettim saat 22:40 da bebişim çıkarıldı hemen bana gösterdiler o an anladım ki dünya oymuş içimde tarifsiz bir duygu oldu hemen bebegimi temizlediler göğsüme verip emzirmeye çalıştılar benim karnıma bastırıldı o sırada burda yazdiklari korkuttuklari gibi bir şey asla değil dikildim sonra ama yine hissetmedim tabi sonra bebeğim yukarı cikardi arkasından da ben.. Odaya çıkarılınca ayaklarımı hissetmeye başlayınca sıvı şeyler tüketmeye başladım bı kaç saat sonra da destekli yürütüldüm çok zor olmadı sonra ki yürüyüşlerimde de hep kendim kalkıp yürüdüm zaten nerdeyse saat başı yürümeye çalıştım. En büyük pismanligim doğum da sağ omzuma kulunç durmuş çıkar çıkmaz sıcak kompres yapmadim iki gün omzunun sizisindan hareket edemedim en büyük tavsiyem de bol bol yürüyün ben 3. gunumde evimizin yaninda ki parkta yürüyüşe çıkmıştım bu sayede ne dikiş ağrım oldu ne başka bir şey sanki normal doğum yapmış gibiydim. Tavsiyelerimden bir de şu kendinizi normal doğum olacak diye sartlamayin sezeryande bir doğum şekli bebeğiniz en sağlıklı şekilde nasıl dünyaua gelecekse onu seçin bir de güvendiğiniz bir doktorla doğuma girin mutlaka ben doktoruma guveniyordum ve tamamen onun tavsiyesiyle sezeryane girdim iyiki de sezeryan olmuşum çünkü tansiyonum çok düşmüştü ve normal olsaydı büyük ihtimalle doğumda bayilacaktim sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Şuan 11 günlük bebeğim misler gibi cennet kokusuyla yanımda yatıyor. herkese sagsalim yavrusuna kavusacagi hayırlı doğumlar dilerim..