Adetimin üç gün geçmesiyle erken gebelik testi yaptım. Aynı gün aile hekimliğinde kan verdim ikiside negatif çıktı kan sonucum 4.88 di. Doktor yükselebilir de düşebilir de bir hafta sonra tekrar bakalım dedi. Bir hafta sonra adet olmayınca kadın doğum uzmanına gittim 562 değer ile hamile olduğumu öğrendim. Herşey yolundaydı. Bir hafta sonra gittim kalp atışı kese vs gördüm. 3 haftada bir kontrole gidiyordum herşey gayet güzel ilerliyordu. 8. Haftada zehirli guatr olduğunu öğrendim gebelikte gelişen bir durum oldu. Endokrinoloji ile birlikte ilaç kullanmaya başladım. İyi gidiyordu değerlerim normale dönüyordu. 14. Haftada kanamam oldu adet kanaması gibi pıhtılı kanamaydi hemen acile gittik doktorlar rahimden gelmiyor eski kanı atiyorsun dediler. Bebek iyi sıkıntı yok hamilelikle ilgili değil dediler. Eve geldik sonra tekrar kanamam oldu tekrar gittik aynı şeyleri söylediler. 3 hafta boyunca kanamam oldu bissuru farklı hastane ve doktor gördü muayene etti hepsi aynı şeyi söyledi bizde rahatladık. En son doktorumu degistirmek zorunda kaldım guatr olduğundan başka hastanede kontrole başla dedi. Tesadüfen bir doktora gittim dünyalar iyisi çıktı. İlk defa bebeğimde gelişim geriliği olduğunu söyledi. Plesentada kistler var dedi bebek beslenemiyor dedi. Durumun varsa özele git dedi. Doktor ismi aldım sonraki gün gittim perinatoloji doktoruydu mol gebelik olduğunu ve bebeğin yaşama ihtimalinin çok çok düşük olduğunu söyledi. Bu arada 27 haftalık olmuştuk ama ultrasonda 24-25 haftalık çıkıyor karın çevresi 23 haftalık çıkıyor. Neyse kadın bebeği illa dogurucam diyorsan tıp fakültesinde doğur yenidoğan yoğun bakımi çok iyi oraların dedi. Bizde hemen özelden fakülteye randevu alıp oraya da gittik. Perinatoloji profesörune muayene oldum. Parsiyel mol gebelikten şüpheleniyor doktorum. Ama mol gebelik olsa 8-14 hafta arasında kalbi dururdu kürtaj yapardık diyor. Bebek çift cinsiyetli olurdu ama kız bebek diyor. Plesentadaki kistlerin ve hastalığın ne olduğunu anlayabilmek için kordondan kan aldirmamizi önerdi ve kabul ettik. Salı günü kordondan kan verdim. Eğer kromozomal bir hastalik varsa bebeğim yasamazmis o zaman hemen alırız seni riske atmayiz dediler. Ama bebeğim sağlıklı çıkarsa tutabildigimiz kadar tutar kilo almasını sağlarız dediler. Sonuçların gelmesini bekliyoruz. Dualarınıza bize de yer verin nolur 🩷