17 Ağustos da doğum yaptım ama ancak fırsat buldum yazayım dedim kızlar 😘
17 agustos sabaha dogru 4 gibi minik sancım başladı kasılmalarla eşlik eden. Ama 15_20 dk arayla. Çevremde herkes 2. Doğum hızlı gelişir dedikleri için panik yaptım hastane 1 saat uzaklıkta ve araba kaynımdaydı. Bende hemen mesaj attım neyseki uyanıkmış 5 buçuk gibi geldi bizi almaya ben duşa girdim sıcak suya açılmam olsun felan diye , oğlumu hazırladım ben dogumdayken onu eşimin kuzenine bıraktık hastanede olmasını istemedim . Neyse saat 8 buçukta hastaneye ulaştık oğlumu bıraktıktan sonra . Acile giriş yaptık hemen nst bakıldı hafif sancım çıktı orda , ama düzensiz ve yetersizdi . Açılma baktılar 2_3 cm di . Doğumhaneye yatışım yapıldı ama moralim bozuldu çünkü açılma ve sancım çok azdı ilk doğumda aynı saatte başlayıp hastaneye geldigimde açılmam 6 cm di sancılar düzenli ve yeterliydi. Kan ve idrar bakıldı değerlerim aşırı düşük çıktı kan nakli için kağıt imzalattılar . Neyse dogumhanede sancı odasına geçtim , önlük verdiler üzerimi tamamen çıkarıp önlüğü giydim hemsireden suni sancı takılmadan önce sıcak suya girmek istediğimi söyledim suni verelim öyle de girebilirsin belden aşağı tutman yeterli dedi tamam dedim ve suni sancı takıldı 9 gibi . Yine sancı hissetmiyorum sürekli yürüyorum hiç durmadan , ama ne açılma ilerliyo ne sancı . Saat 10 da suni sancı dozunu artırdılar. Hisstemeye başladım ama yine yetersiz ve açılma aynı . İlerleme yok , sürekli nst bakıldı bu süreçte ama ben istemiyodum çünkü sancılarım yatarken duruyodu yürüyerek daha iyi ilerliyodu . Tabi benim istemememin önemi yok:(
Neyse saat 11 oldu , suni sancı dozunu en yükseğe aldılar vee sancılarım geldi , düzenli ve sıktı . Açılmam 6 cm oldu . Nstden sıkı takip ediliyorum bu arada . Saat 12 bucuga kadar bu şekilde geçti. 12 buçukta ebem geldi suyumu patlattı ve eli sürekli alttaydı , napıyo bilmiyorum hızlandırmaya çalışıyordu heralde . Neyse saat 1 e kadar nst de kaldım yarım saat boyunca ve artık sancılarım tavan yapmıştı ve ıkınma hissim de geldi tuvalete gitmek istiyorum diyorum bırakmıyorlar çocuğu dogurursun tuvalette diye 😂😂 saat 1 de açılmam 10 olunca hemen tekerlekli sandalye ile dogumhaneye alındım çatala çıkarken ayağıma kramp girdi cikamıcam diye bağırıyorum ama kaçmak için yaptım bunu 😂😂 hayır nereye kaçacaksın yumurta kapıya dayanmış . Neyse gel biz sana masaj yaparız diye aldılar çatala hadi başlıyoruz dediler . Yok başlamayın ben yapamıcam diyorum , saçmalama çocuğun kafasını görüyoruz sona geldik hadi ıkın bitsin dediler . 2_3 ıkındım ama olmadı ağlamaya başladım yapamıyorum diye , yapacaksın nefesin bitene kadar güçlü ıkın bitsin dedi doktor, dediğini yap çabucak kurtul bu acıdan diye kendime telkin verdim vee tüm gücümle gözlerim yerinden çıkarcasına ıkındım veeee doğdu rabbime şükür. Saat 13:15 🙃
Kucağıma verdiler hemen ten tene temas yaptık, ne küçüksün sen diye ağlamaya başladım . Saçmalama ne küçüğü tombul tombul baksana dediler ama bana göre aşırı küçük çünkü 17 aylık oğluma gözüm alıştı bu bana karınca misali geliyor 😂
Neyse oğlumun üzerini giydiriyolar benim de dikişlerim atılmaya başladı , kaç dikiş atıldı bilmiyorum ama yaklaşık 25 dk falan sürdü . Bırakın artık diye söyleniyorum sürekli ebeler doktorum falan çok iyiydi Allah’tan sabrettiler bana 😂
Saat 13_40 gibi odama gectim , emzirmeye başladım ama ebeler tutturuyo göğsümü çünkü ben kendimden geçmeye başladım kan değerim 7 ye düştü hemen ferinject yapıldı demir serumu , ilk 2_3 saat kötüydüm uyuşuk baygın gibiydim . Fazla emziremedim karnım da açtı, eşimi aradım hadi gel oğlumu da al dedim 20 dakkaya geldiler yemek de getirdi biraz yedim zar zor . Aksama doğru kendime gelmeye başladım yürüyüş yaptırdılar yürüdükçe açıldım. İlk 2 gün iyiydim ama 3. Gün dikişlerim aşırı ağrı ve şişlik oluştu meğer enfeksiyon kapmışım antibiyotik kullandım 1 hafta anca toparladım kendimi . Şimdi 1 aylığız şükür herşey yolunda. Sormak istediğiniz detay varsa sorabilirsiniz. Allah doğum bekleyen herkese hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin 🍡❤️