_Mutlubiranne_ Hamilelikte Tsh düşüklüğü yaşayan var mı ? Benim oldukça düşük çıkmış henüz 10 haftalık hamileyim doktorum hemen randevu alıp tiroidlerime baktırmamı istedi. İnternetten araştırdım tehlikeli olabilir diyorlar. Bu konuda bilgisi olan yaşayan var mı ?
Sevgi1985 _Mutlubiranne_ benimde düşük dü ve hala devam ediyor benim 0.01 çıktı sizin yine 0.15 çıkmış kilo alamazsınız tek sorun o oluyor endoroloji çok önemsemiyor en önemli olan t3 t4 bizim için diyor dahiliye hemen ilaç veriyor tabi ilaçlar gebelikte çok sağlıklı değilmiş endoroloji öyle demişdi normal yani tsh düşük ve yüksek seyretmesi gebelikde
_Mutlubiranne_ Ymr06 İlaç veriliyormuş sanırım yüksekken forumda okudum ama hiç düşük çıkmasıyla ilgili bilgi bulamadım 🤷♀️
Ufdy9 Gebeliğin başında olabiliyomuş korkmayın ama sürekli kontrol ettirmekte fayda var benimde yüksek çıkmıştı ultrasonla filan baktılar her ay test yaptırdım sonradan anlaşıldı gebeliğin başında olabiliyo dediler
_Mutlubiranne_ Ufdy9 yüksekliği herkes yazmışta düşüklüğü yaşayan bulamadım hiç endişelendim o yüzden inşallah hamilelikten dolayıdır düzene girer
_Mutlubiranne_ Cemree995 evet gittim doktor her hafta kan alıp kontrol edecek hamilelik kaynaklı mı yoksa hamilelik önceside var mıydı diye karar verecekmiş
_Mutlubiranne_ Berenada69 tekrarladınız mı hiç testinizi sağlık ocağında yapılan testler yanlış çıkabiliyormuş hastanede olanlar daha doğru sonuç veriyormuş
_Mutlubiranne_ Sevgi1985 Bende dün gittim doktor her hafta kan vermemi bu şekilde takipte kalmamızı söyledi hamilelikten mi yoksa hamilelik önceside var mıydı diye anlamaya çalışacaklarmış
Dogan-ca29 Sevgi1985 troid hormonları düşükse hamilelikte mutlaka kullanmak gerekir. Ben yıllardır kullanıyorum hamilelikte de devam ediyorum iyot beyin gelişimi için çok gerekli
Sevgi1985 _Mutlubiranne_ daha önceki tahliller ile kıyaslama yapmadımı benim hamilelik yenmiş önceden sorun yokmuş evet 15 haftalık olana kadar her hafta sınra 2 hafta doğuma kadar ayda bir takip olur
Berenada69 _Mutlubiranne_ ilk çocuğum da da vardı benm oda düşük tü hep hatta doğumdan sonra ilk haftada kızımda çıktı troid ve ilaç başlattılar 2 Ay ilaç kullandm kızıma düzeldi erken tedavi düzeliyomuş doktor öyle dedi çok şükür kızımda iyi sağlıklı bu hamileliğin de pek takmiyorm kafama sizde çok takmayın Allah büyük
_Mutlubiranne_ Sevgi1985 yok öyle bir şey demedi şimdi aldıkça bakıcaz dedi duruma göre karar verecekmiş