Merhaba kendi ailem koruyucu aile abim ve ben 2 kardeşiz birimiz 27 birimiz 26 yasinda kardesimi aldigimizda 2 yasindaydi bizlerde tabi küçüktük 8 yıl oldu.
İlk oncelikle annem babam yetkili yere gidip basvuru yaptı sonra hastane islemleri evraklar psikolog gorusmeleri oldu hersey tamamlandiginda eve gelip baktilar uygun cocuk oldugunda sizi cagiriyolar ve görüşülüyor uygun olursa her iki taraf icinde islemler yapılıyor 3 ay deneme sureci oluyor 3 ayda gelip sizi cocugu kontrol ediyorlar ve arada bir sizin bilginiz olmadan sizi arastirip soruyorlar. Surecler az cok değişmiş olabilir cunku biz kardesimi aldigimiza 8 8 yil oldu size soruyolar kac yas araligi istediğinizi kiz veya erkek evlat mi engelli veya normal mi diye her surecten geciyorsunuz a dan z ye diyebilirim bunu en guzel orada basvuru yaptikdan sonra ilgili psikolog ve danışmanlardan yardim alabilirsiniz bence, mesela benim ailem normal bir cocuk icin basvuru yapmıştı yurda cocuk icin görüşmeye gitigimizde cok farkli bi durum yaşandı ve kardesim down sendrom gonullu olarak isteyerek aldik iyiki de hayatımızda o bizim parçamız cok farkli biri sanki annem o gun dogum yapip hastaneden geldi evimizin huzuru ☺️☺️❤️