Mujde_uren Arkadaşlar 18+5 haftalık hamileyim, geçen kontrole gittiğimde doktorum bebeğin plesantasının önde olduğunu söyledi normal doğumu engeller mi? Erken doğuma sebep olur mu acaba? İlk gebeliğim bu arada 🥰
Hzzz Mujde_uren normal doğuma engel oluyor.Ama merak etmeyin28.haftaya kadar yerine yerlesir inşallah.Yani daha 10 haftanız var.
Yagmure Mujde_uren önde derken karın önünde mi yoksa aşağıda doğum kanalının önünde mi demek istedi çünkü bana da önde diyorlar karnımın ön tarafını kastediyorlar ve doğum için gayet iyi olduğunu söylüyorlar yerinin o yüzden sordum
Gultenaslan_27 Mujde_uren benimkide önde canım şuan 23+6 haftalığım kontrole gittiğimde belli olucak ilk doğumum normaldi sağlıklı olsun da sezeryanada raziyim
Mujde_uren Hzzz evet internettende araştırdım 28-30. Haftaya kadar yer değiştirebilirmiş ama çok korkuyorum ya değişmezse diye sezeryan olmak istemiyorum ailem kimsem yok eşimden başka tek dileğim bebeğim sağlıcakla hayırlarla gelsin ama normal doğum çok istiyorum hemen ayağa kalkabilmek için
Hzzz Mujde_uren ayni senin gibi cok istedim.Ve tek yaptigim inanarak her haftamda plesentami dusundum ve olmasi gerektigi yerlesiyor diye kendimi motive ettim sık sık.Cok sukur yoluna girdi her sey doktorunuz bu konuda ne dedi bilmiyorum ama ilişki yasaklanmisti bizde aklinizda olsun sizinde
Mujde_uren Hzzz evet bizde de ilişki yasak hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri ben kendim istemiyorum eşim de sağolsun anlayışla karşılıyor. Peki ilişki doğuma kadar mı yasak oluyor yani açılma olması için son zamanlarda ilişkiye giriliyor ya ondan dolayı o zamanda mı yasak ilişki plesanta yer değiştirirse yasak kalkar galiba bilmiyorum
surfermom Yagmure benim de karnımın önünde, doktorum özellikleri darbelere karşı dikkatli olmamı mümkünse araba kullanmamamı istedi. Size de öneride bulundular mı acaba?
Hzzz Mujde_uren hamileliğimin başından beri yasak plesentadan dolayi da bu yasak devam etti.32.haftamdayım halen de öyle ama doktorumun bana iliski önereceğini sanmıyorum normal doğum olsa bile 🤭🤷🏼♀️baska yolları deneyeceğiz heralde henüz bir bilgi almadim bu konuyla ilgili
Mujde_uren Hzzz ya öyle mi peki ilişki yasaksa bu durumda açılma nasıl olacak plesanta yer değiştirirse normal doğum olursa?
Hzzz Mujde_uren plesentam benim yerine geldi düzeldi.Açılma illaki iliskiye bagli degilki o sadece acılmayı tetikleyebilir varsayımı ile yapilmasi öneriliyor yani iliski herkeste işe yaramıyor.Hic iliski olmadanda acilmaniz olabilir.Gebelik egzersizleri olsun sizin vucut yapiniz olsun bebeginizin fizik ozellikleri hepsine bağlı
Mujde_uren Hzzz peki normal doğumun kiloyla bir alakası var mı acaba ben 102ile hamile kaldım 97ye düştüm sonrasında şu 4ay içinde 2kilo aldım 99oldum daha da alırım yani büyük ihtimalle kiloyla bir alakası var mı ki normal doğumun
Hzzz Mujde_uren normal doğumun kiloyla alakasi olmadigini bunun bir şehir efsanesi oldugunu cok cok kilolu arkadaslarimin kolaylikla normal dogum yaptiklarin da anladim 🤷🏼♀️
Mujde_uren Gultenaslan_27 ya bizim ailede genetik mi bu bilmiyorum benim annemde bana hamileyken aynı durumu yaşamış kardeşime hamileyken de aynı şekilde aynı durumu yaşadı annemin ablası da öyle aynı durumu yaşadı çocuklarında genetik sanırım ama bilmiyorum inşallah yukarıya çıkar ya normal doğum çok istiyorum öncelik sağlıklı olması tabikide ama hemen ayağa kalkmak istiyorum kimsenin eline muhtaç kalmamak için eşimden başka kimsem yok gelip gidecek kimse yok ondan dolayı biraz üzülüyorum
N-23 Mujde_uren genetik olabiliyor, bizde öyle bişi olmadı sadece ailede bende oldu eşi rahmi kapatmış , hatta bu ana kadar hiç duymamıştık
defnezumram Mujde_uren hiç bişi olmaz sadece bebek hareketlerini çok sert hissetmiyorsun tampon görevi görüyor benmkide aynı şükür rabbime sorunda olmadı ya arkada ya önde yada rahim ağzına yerleşiyor genelde zaten Bu ağızda olmadıkça sorun yok