Mahmiri bol bol emzirmek anneler ilk ay emzirmeyi beceremeyebiliyorlar yanlış tutumlar sütü keser şahsen annemin yanında olmasaydım bende becermezdim kesin
Bir ay bı buçuk aya yakın aşırı sık emzirdim annem sık sık erik ve kara üzüm hoşafı yapardı kanı düzeltmek sütü çoğaltır mış, yedim içtim emzirdim kısacası doğar doğmaz 15 dk bir veriyordum belki aralarında bu kdr bile olmayabilir yani iki emme arasında, yarım saat 45 dk ya kadar göğsümde kaldığı oluyordu, ha yarım saat boyu emme olmuyordu tabiki bı uyuyordu bı emiyordu ilk 10 15 dk durterek emziriyordum düzgün içsin diye sonra bilerek bırakıyordum orda çünkü ten tene temas ona da bana da iyi geliyordu, süt üreten hormonlar da salgılanıyor Muş ten tene temasta
Her gün duş ve göğüsleri sıcak su altında tutup ovmak faydalı, bol su içmek
yeterli ve düzenli beslenmek bol meyve sebze, pekmez bulgur şerbetli irmik (şekerinizi de düzenler enerji verir) pekmez tatlısı diye bsy var oda faydalı ama uğraşmak istemiyorsanız günlük en az iki üç kaşık pekmez tüketmek faydalıdır dönüşümlü hem üzüm pekmezi hem keçiboynuzu pekmezi…
Emme sırasında ettehiyyatu duasını okumak faydalı, kendisi bereket duasidir.
Temiz iseniz şifa ayetlerini ve Kevser suresini okumak da çok faydalı.
Allah’ım bebisinizi hayırla sağlıkla sütten rızkını cogaltsin, sağlıkla kavuştursun 🤲🏻🌼