yenianneaday Doktorum şeker yüklemesi yapmaya gerek yok dedi iyi beslendiğini düşündüğün bir kaç gün ağzına lokmayı attıktan bir saat sonra ölç bana gönder dedi ama içime sinmedi siz evde kaç günde bir ölçüyorsunuz aç karna falan ölçüyor musunuz
aslanprenses_ yenianneaday sabah öğle akşam aç ilk lokmadan 1 saat ve 2 saat sonra. Bir hafta bu şekilde ölçüm yaptım. Şimdi de sabah aç sabah öğle akşam 1 saat sonra yapıyorum ölçümü.
Mevlude_Sahin yenianneaday 2 ci gebeliğim ilkinde de takip ettim 5 hafta da çıktı bende şeker. Açlık 90-95 arası olması gerekiyor, doktorum tokluk içinde ilk lokmayı yedikten 1 saat sonrası için tokluk ölç dedi oda 140 altı olması gerekiyor ve öyle çıkıyor benim. Ama tatlı hamur işi vs yersem 140 o geçiyordu. İlk gebeliğimde şeker yüklemesi yapmadım ama bunda değerlerim çok kötü 2 gebelik arası az bir zaman var insülin başlanır mı bilmem
yenianneaday aslanprenses_ doktorunuz mu bu şekilde yapmanızı istedi benim ki öğün farketmez iyi beslendiğini düşündüğün bir öğün yap dedi
aslanprenses_ SedaF SedaF sabah açlık 90 üstüne çıkmıyor. Öğlen ve akşam açlık 95 üstüne çıkmadı. Bir haftada iki defa 1. Saat ölçümüm 140 üstüne çıktı orda doktor sordu ne yedin diye yanlış beslendiğimi de biliyordum. İkinci saat tokluklarım hep 120 altında çıktı. Önemli olan sabah 95 i geçmemesi birinci saat tokluk 140 geçmemesi dedi. Bu hafta da hep çok iyi beslendim ve hiç yükselmedi. Tabi yürüyüşü ve yüzmeyi eksik etmiyorum.
aslanprenses_ yenianneaday evet tam sonuç alabilmek için emin olmak için böyle ölç dedi. İlk hafta öyle ölçüm yaptım. Artık günde 4 defa. Doğuma kadar böyle takip et dedi.
Cagla_17 Bu şeker yükleme kaçıncı haftalarda yapılıyor? Detaylı ultrasona girdim 20 gün önce, doktorum detaylı dan 1 ay sonra gel dedi bi 10 güne giderim şuan 26+2 haftalığım. Yaptırmak istemiyorum açıkçası çok olumlu şeyler duymadım. Ben evde de ölçüm yapmıyorum hiçç
yenianneaday Cagla_17 26.hafta gibi yapıyor.Ben kaç doktora sordum yaptır dedi ama benim doktorum gerek yok dedi
Gayekaragoz Benim de şeker çıktı ölçümlere başlamadım henüz ama doktorum açlık şekeri değişmez o yüzden tokluk ölç dedi. Bir gün sabah, bir gün öğlen, bir gün akşam tokken ölç dedi. Her gün yapmaya gerek yokmuş
SedaF Bence herkesin yaptırması gerekiyor geçen ay 69 çıkan şekerim bu ay 109 çıktı tokluğa baktırmamıştım şuan şeker olduğunu öğrendim ve önlem almaya çalışıyorum
yenianneaday Aayssee1323 anlamadım onun bu rahatlığını ya herkesin doktoru günde 3-4 defa ölç der bu resmen ölçmesinde olura getirdi şaka gibi ya
Kahverengi yenianneaday açık bide tokluk ölçümü yaptırıyordu doktorum zaten beslenmene bağlı şekersiz şeyler yersen zamanla düzeliyor düzeldiğinde bakmana gerek kalmıyor