Kızlar selam,19+6 günlük hamileyim,
4 gün önce asure, sonrasinda kavun fln yemistim, ertesi gün karnım davul gibiydi tabi, dedim gaz belli, sonraki gün de ağrı sadece karnımın altında kaldı, oturunca zor kalkıyorum kalkınca zor yürüyorum vs. Dr.a yazdım gaz sıkıştırıyo karnımın altı da ağrıyo diye, dedi bi gastroenterolojiye görün. Aynı gün gittim, baktı ultrason vs. Karın altı dahil yoğun gaz. Gaviscon ve metsil verdi, metsili zorunda kalmadıkça kullanma deei, gaviscon güvenli dedei, geldim eve içtim. Ama dedi bir de dr.un görsün.
Gece gittik dr.a anlattım, o da benim ona dediğim kadarıni biliyor tabi, bir gece önce yatarken karnima ağrı girip aynı anda sertleşme olduğunu dememiştim, sertleşme burda hep okuduğum normal olabilecegi idi, ağrı için de gaz var ya sıkıştırıyor diyorum kendi kendime.
Vajinal muayenede rahim agzını ölçtü, dedi kısalma var, sınırda. Bebek başı aşağıda, ağrıyla aynı anda sertleşmeyi de diyince sertleşme hiçbir zaman normal birşey değil onlar rahmin kasılması dedi. Bebek resmen zorluyormuş yani. Serum yaptılar hemen, bir de proluton iğne. Progestan zaten kullanıyorum. Dedi hiç kalkmayacaksın 5 gün sadece tuvalete, sertlesmeler günde 10u gecerse hastaneye yatırıcam. Şimdiye kadar 4 tane hissettim bile yattığım yerde :(
Bu şekilde dinlenip uzunluğu düzelen, ya da benzeri başına gelen var mı? Çok endişeleniyorum:(