Öncelikle merak edilen bikaç şeyi söyleyim
*17.haftamda plasenta previa oldum ama erken haftalarda geri yerine geliyor telaş yapmayın
*32de sancılarım başladı ama erken doğum olmadı
*35te nişanım geldi bir parmak açıklık vardı ama asla kendi sancım gelmedi yani nişan geldi diye hemen doğmuyor
39+1 de rutin muayenemde doktorum bir hafta daha bekleyelim dedi muayene sonuna doğru suyun fazla ama hareketleri nsıldı dedi azaldı dedim ben büyüdüğü için olduğunu sanıyordum ama o zaman tehlikeye atmayalım kilosu iyi gelişimi de hep öndeydi zaten bu arada 35 te gelişimini 38-39.haftada ölçen doktorlar oluyordu ve sürekli iri bebek diye korkuttular ama gayette ideal doğdu bundan da korkmayın.
Perinatolojiye gönderdi oradan da doğumu suniyle başlatalım dendi ama benim hiç sancım yoktu. Hurma, ilişki, çaylar, squat, merdiven herşeyi yapıyordum ama asla ilerlemedi yani olmayınca olmuyor. Yatışım yapıldı devlet hastanesi bu arada Buca Seyfi Demirsoyda yattım. Suniyi vermeden bir gün bekleyeceğiz dediler ama ben ısrar ettim çünkü hiç sancım yok gelmeyeceği de belliydi fitil koydular ilk bir saat dayandım ama nst de hareketsiz durmak o kadar zor ki ikinci bir saatte artık öldüğümü düşündüm belim ayrıldı ve ben inanılmaz titremeye başladım üşüdüğüm için olduğunu sandım camı kapattırdım üstümü örttürdüm felan ama nafile çenemden bile ses çıkıyo baya tüm vücut sedyeyle titriyoruz yalvardım bi 5 dk yürüyeyim diye geri yattım bu sefer de kusmaya başladım gerçekten Allah’la başbaşa kalıyorsunuz ebeler doktoru arayıp vücudumun tepki verdiğini aşırı strese girdiğimi bebeğin kalp atışlarının da yavaşladığını söylediler iyi bi doktora denk geldim Allah’tan sezaryene alalım hemen dedi bazen suniye devam da diyebiliyormuş ebeler öyle söyledi yani hemen sezaryene hazırlandım ama fitili en son çıkardıkları için sezaryen masasında hala sancıdan kıvranıyordum soğuktan da titriyorum belden ikinci kezde uyuştum bu arafa asla acımıyo ben bi an önce vurun da sancım uyuşsun diye ağladım zaten sonda da onca elle muayenenin yanında hiçbir şey ameliyata başlandı gerçekten herşeyi hissediyorum ama acı yok ben sancıdan yorulduğum için uyu şunca uyku bastı bebeğim çıkana kadar baygın gibiydim taki onun sesini duyana kadar o an için tüm acıları baştan çekebilirim doğru düzgün ağlamadı bile gösterdiler öptüm kokladım solunum sıkıntısı var diye küvezde gitti ama iki saate odaya yanıma geldi babasıyla da görüştü sonra babasının odaya girmesine de izin verdiler hep 3800 gr ölçülen bebeğim 3.500kg doğdu iri felan da değil sonda 4.saatin sonunda çıktı gece 4 te saatim dolduğu için hemşireler o saat gelince meyve suyu içip yürü dediler gelmedi onlar ama ben burdan okuduklarımla kolay kalktım hala da kolay yürüyorum korkulacak bişey yok zaten dikiş yerinin uyuşukluk hala geçmedi orası hissiz ve biraz zaman alıyor açılması tek sorun narkozu vücuttan atmak için 4lt den fazla şu içtim 6 bardak kahve içtim ama yine de boyun ve sırt ağrım oldu nefesim kesilecek derecede iğne yaptılar şuan daha iyiym beni tek o zorladı sütüm de Kolostrum geliyor bebeğim emiyo çok şükür yine de ebeler azıcık mama verdi kaşıkls sarılık olmasın diye herşeye değer oğlum için herkese kolay doğumlar dilerim🤍
Ben asla normal doğum insanı değilmişim onu anladım sezaryen için yalvardım resmen o kadar suniye açıklığım ilerlemedi merak ettiklerinizi cevaplayabilirim.