pera_ annesininkuzudu-1 çok sevindim senin adına rabbim evlatlarımızla sınamasın bizleri benim 203 çıktı
ayten07 pera_ bnim gecen sene 2 taramam ense kalınlığı yüksek cıkmıştı doktorum down senderomlu ola bilir dedi amiyo sentes yapmıştı karnımdan sıvı aldılar ve sonuçlar temiz cıktı sonra kalpte sıkıntı olduğunu öğrendik hipopilastih tanısı kondu yani kalbin sol tarafı oluş mamıştı gitmediğim doktor kalmadı hepsi aldır yaşamaz dedi bn kıyamadım doğum yaptım ve yaptım an hiç yanıma gelmedi amaliyata alındı ve amaliyatı kaldıramadı yaşamadı bir doktorla kalma araştır
pera_ ayten07 bir doktor gayet normal dedi sonuca diğeri yüzde 50 dedi diğeri çok önemli değil ded bizde arada kaldık anacım
Yigit_Yagiz_Moms ayten07 başınız sağolsun rabbim bir daha yaşatmasın🤲hikayenizi yazmanız çok iyi olmuş. Çünkü insanlar ense kalınlığı oldu mu sadece hemen down sendromu zannediyorlar. Oysaki ense kalınlığı başta kalp hastalıkları olmak üzere farklı birçok hastalığa da işaret ediyor olabilir
Esra211 ayten07 merhaba başınız sağolsun tekrar hamileymiş siniz Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinin iniallah benimde ense kalınlığı var 2li tarama da 2.5 cıkmıstı doktor sınıra yakın dedi 21 hafta perinatolojide başka doktora detaylı utrrasona girdim o zaman da 6 m çıktı bu da sınıra yakın dedi başka bir organda sıkıntı görünmedi sizin ense kalınlığı kaçtı ve kalpte rahatsızlık ne zaman ortaya çıkmıştı kaçıncı haftalarda
SeydaaYlmz pera_ ilkinde her hastaneye gidip geldiğimde ağlıyordum evde doğuma kadar 🤦♀️ ikinci de rahattım açıkçası
Yigit_Yagiz_Moms pera_ benim de çok yüksek riskli çıkmıştı. 1/50 oranında. Fetal yaptırdım şükür temiz geldi sonuçlar. İmkanınız varsa yaptırın derim
pera_ Yigit_Yagiz_Moms peritonılijiye gideceğim yarın inşallah iyi bir doktor dediler untrasyondan ayrıntılı bakacakmış gerek görürse aminiyo sıvısı alacakmış
Tubasade pera_ canım hiç takma bende de kanda sıkıntı cıktı diğer veriler her sey normaldı ama içim içimi yedim gittim fetal dna yaptırıdm risk olmadı bence hiç takma cogu kişide böyle cıkıyo ama zaten eğer ultrason da sıkıntı yoksa sorun olmuyo bide ense kalınlıgı fazla olursa bile sen bile anlıyorsun o görüntüden fazla oluyor detaylı ultrason daha mantıklı en azından organları kalbi her seyi görünüyor ona verceğini iyi bi yerde iyi bi doktorda detaylı yaptır daha iyi
pera_ Tubasade aynen öyle herşeyi normal şükür ama bu kan sonucu çok az bir fark ile bizi alt üst etti
Aryaaria Bende de yüksek çıkmıştı. Ense kalınlığı ve burun kemiği normaldi. Kan testi gönderdim. Sonuç temiz geldi.
angel4545 pera_ benimde kanda çıktı cnm fetal yaptirdik temiz geldi sonra bebeğimin karnında asit çıktı detaylida %1 yanılma payı var diye amniyosentez yaptılar birde üstüne ona para verdim yine aynı şeylere bakicaklar o yüzden bende artık verilen paranın çöp olduğunu anladım bence yaptircaksanda bekle ayrintiliyi derim umarım bebiş sağlıklıdır anneyi uzmejten yipratmaktan başka bişey değil bu surec
Sumeyye_g pera_ aynı durumu komşum yaşadı ve doktoru resmen kesin konuşmuştu yok böyle şöyle riskli diye sonra doktor değiştirdi farklı doktorların ggörüşlerini almak herzaman çok iyi sonuçta bu testler yüzde yüz doğru değil gen testindede bile hata olan çıkıyor o doktorda risk yok dedi doğum yaptı şükür hiç bir sorun yok rahat ol canım sen
pera_ Sumeyye_g ay doktorlar da ne dediğini bilmiyor ki biri sorun yok dedi diğeri yüzde elli dedi diğeri cevap bile vermiyor şaştık
pera_ SeydaaYlmz ya benimde ikinci gebelik ilkinde çok şükür böyle sorun yaşamadım ama bu şaşırttı bizi
Parsmommy pera_ o sadece ihtimal canım down sendromlu olacak demiyor . Riski belirtiyor böyle olup sağlıklı doğan çok bebek var
sumeyyeee_ pera_ ense kalınlığı normal ve burun kemiği gözlemlendiyse merak etmeyin bence risk çok düşüktür kaygılanmayın☺️
dry-ahmt @pera_ prenatal gen testi yaptırmanı öneririm ,için rahat etsin ,biz öyle yaptık ,yurtdışına test yollayacağına yüzde 99 sonuç veren bi test ..