Goksu_gul
zaten doğum zamanı geldiğinde açılma ve sancı yoksa tek çare sezaryen değil
3 yöntem var; fitil, suni sancı, el ile mudahele
Eğer el ile oynayarak başlayacaklarının kanaatine varırlarsa ilk önce bunu deniyorlar çünkü orayı uyarmakla da başlayabiliyor
Açılması varsa sancısı yoksa suni sancı verilir
Suni sancı sadece iğne ile verilmez ilaç olarak da verilir çünkü suni sancı bir hormondur, hormon uyaricisidir
Açılması yoksa fitil veririlir
Bu durumlar kasilmanin olup olmadığı, açılmanin olup olmadığı ile alakalıdır yonteme duruma göre doktor karar verir
Ama sezaryen asla ilk alternatif değildir
Sezaryen sadece sağlık sorunu karisinda kritik durumlar karşısında bir kurtarış müdahalesidir.
Hatta fıtıl 24 saat bekletilmeli, başlanmiyorsa 48 saat bekletilmeli
Ben hepsini yaşadım o yüzden çok iyi biliyorum doktorlar bana hepsini ders gibi anlattı sağolsunlar
Ama Türkiye de %90 sezaryen yanlısı neden ? Çünkü insanlarla, sancilariyla agrilariyla nazlariyla kanamalariyla komplikasyonlariyla uğraşmak istemiyorlar, ztn canımız turkiyemiz tahammulsuzluk seviyesinde birincilige başvurmuş gibi
Ayrıca hastaneler çok çok dolu malum çok çocuk doğuruyoruz özellikle doğu ve iç Anadolu tarafları
Bu yüzden hepsinin gözünde kes at kenara kes at kenara bilinç altısı var. Neden saatlerce belki gunlerce bir kişi ile uğraşsınlar, tabiyata aykırı davranıyorlar.
Tek sebep bu.
suni sancidan hiç korkmayın suni sancı sizin sürecinizi anlatıldığı gibi zorlaştırmaz eminim burda farklı farklı hikayeler okursunuz, kimisi suni ile çok kolay doğum yaparken kimisi zorlanır kimisi de suni siz zorlanır doğum sürecinizi suni degistirmez suni sancı hormondur doğumu gerçekleştiren hormonların salgılanmasına yardımcı olur sadece bu açıdan bakın destek gibi birşey düşünün, yürumek istemiyorsunuz ama arkadan sizi iten biri var gibi bsy 🥰 tek var psiokolojik bana göre çünkü kendiliğinden başlayınca aniden geliyor korku çok sonradan başlıyor ama şimdi verecekler suniyi ve beyniniz kalbiniz tüm vücudunuz tetikte olacak, adrenalin salgılacaksiniz bu adrenalin hormonu oksitosin hormunu engelliyor ama bir yandan da ilaç aldınız yani çift taraflı savaşa sokuyorsunuz vücudunuzu 😂
O yüzden olabildiğince rahat olun meditasyon tarzı bir hale girin oturun gözlerinizi kapatın burundan derince alıp yavaş yavaş agzinizdan verin beyninize kalbinize “hiç bir sıkıntı yok doğal doğum başlayacak bedenim sana güveniyorum Allah’ın rahmeti üzerimde olacak o bana yardımcı olacak sakin olmalıyım iyi olacağım mutlu olacağım bebeğime kavuşacağım bu gayet doğal bir süreç güzel atlatacağım ” gibi düşünerek kendinize empoze edin,
Suni sancı ile başlatılmis bir doğum ile kendiliğinden başlatılmış bir doğum ile hiç bir fark yok içten inanın buna eğer vücudunuz normal doğum yapmak istemiyorsa destek ile bile başlamaz başlıyorsa demekki hazırdir ve normal bir süreç bekliyor sizi hiç korkuya kapılmayın vücudunuza eziyet etmeyin ❤️
Ben önce fitil sonra suni sanci ile doğum yaptım