Mrsfly elifsen aslında tam olarak öyle olmuyor mesela geçen yıl ben gittiğimde kan testleri ve muayene için eğey yüklü bir miktar istemişlerdi biz o an şaşırıp yinede meblağı ödemiştik fakat sgk ya başvurduğumuzda aldıkları ücretin 80% den fazlasının haksız olduğu çıktı ortaya kendilerine başvurduğumuzda bunu red ettiler ve bizde tüketici hakem heyetine başvurduk nitekim ücretin fazla alınan 80% lık kısmını geri aldık. Herhangi bir kara liste durumu da yok. Bu hastanelerin sgk ile anlaşmaları var ve sgk belli limitler koyuyor bunlara uymak zorundalar, pratikte uymayıp insanları uğraştırıyorlar ne yazık ki ama teorik olarak sözleşmeleri bu şekilde. Özel hastaneler serbest piyasaya dahil değil sağlık bakanlığı bünyesinde hizmet verebilmeleri için normal şartlarda oranın kurallarına uymalılar. Ha uymuyolar insanı uğraştırıyorlar o ayrı.
elifsen Doğum için alınan paraya itiraz edilecek ve %80i geri alınacak ise lütfen Acıbadem, Amerikan, florance nightingale, memorial gibi kimi şubelerinde doğumun 100 bini geçtiği hastanelerde doğum yapıp itaraz sürecinizi bizimle paylaşın
serapbttl elifsen saydığınız kurumlar sgk lı olarak hizmet vermezler genelde SGK lı olarak hizmet alıp şikayet süreci yürütmüş kişiler paylaşsın. Kendinizi kanıtlamak için hastane ağızı ile cari yada özel sağlık sigortası ile yani SGK tarafından gram para ödenmemiş hastaları aramayın. Bu hastanelerin bazıları ile SGK kanser hastaları için olan anlaşmayı bile kaldırmıştır. En başından beri SGK diyorum, yeşil kart sahibi olan hastalar bile olmaz. Zaten SGK’sı ve özel sağlık sigortası olmayan hastaya her şeyi diyebilir kurum kimsede bir şey diyemez kuralı yoktur sizin savunduğunuz durum anca böyle geçerli.
Mrsfly elifsen ben doğum değil muayene ve kan testinden bahsettim yukarda ve ücreti geri aldım, yalan söyleyecek halim yok herhalde :) doğum konusuna gelince bunu da denemeyi çok isterdim ama doğumum özel sağlık sigorta kapsamında karşılandığın için yapamıyorum. Zaten o süreçte de gittiğim hastaneye gitme sebebim özel sağlık sigortamdı ama o dönemde limitim bitmişti ödeme yapmaya razıydım ama çıkan meblağ baya uçuktu gittik sgk ya sorduk hakkımızı aldık. Bu arada bahsettiğim olay da medicalpark da yaşandı. Siz neden bu kadar can hıraş şekilde özel hastaneleri savunuyorsunuz anlamadım, sonuçta kurallar var ve uymuyorlar uymuyorsa hakkını arayabilir vatandaş öyle değil mi?
serapbttl elifsen liv hisar intercontinental nişantasi hastanesi medicana’nın bir kaç şubesi yine Nişantaşı’nda olan bazı hastaneler onları unutmuşsunuz demeyi bunlarda SGK anlaşmasız
Mrsfly serapbttl acıbademin ile göre farklı fiyat verdiğini biliyorum ataşehir civarındaki acıbadem 70.000 küsür isterken doğuma eskişehir 25.000 civarı. Hastanelerin bulunduğu konuma göre komik bi şekilde fiyatları da değişiyor aynı kurum olsa dahi :)
serapbttl Mrsfly hepsinin hizmet kalitesi kendi içerisinde sınıflanıyor çünkü doktordan doktora bile fiyat değişir birde sınır olmadığı için sorun yok 😊 yukarıda bir yerde bir site söyledim orada hangi kurum hangi bölümde sgk anlaşmalı çıkıyor alabileceği oran ve net fiyat yazıyor oradan her kurumun şubesi için ne olduğunu öğrenebilirsiniz 😊
Mrsfly serapbttl teşekkür ederim ben artık 37 deyim ve gebze anadolu sağlık merkeziyle anlaştık zaten kendilerinin de sgk anlaşması yok doktorum dışardan özel sağlık sigortam olmasa kesinlikle tercih etmezdim çok astronımik miktarlara çıkabiliyor.
serapbttl Mrsfly sağlıkla kucağınıza alın inşallah doktor dışarıdan oluncada evet fiyat yüksek oluyor özel sağlık sigortası olunca ama her kurum çekiniyor suistimal edemiyorlar
adatuna serapbttl her ay bütün maliyetler artarken hastane nasıl arttırmayacak ki? Her malzemeye her şeye inanılmaz zam geliyor adamlar napacak başka.
serapbttl adatuna almasın etmesin demiyorum bunun bende farkındayım ve işin içinden biriyim emin olun o dediğiniz ilacı onu malzemeyi verilen sınırla karşılarlar ki 10 15 bine hizmet veren yerler karşılıyor ki demek ki aynı malzeme ilaç bizler gibi değişen fiyattan almıyorlar sürekli zam yaptıkları gibi her ay çalışanada zam yapmazlar verdikleri parada çalışana aynı orantıda olmaz yada hiç olmaz 2 katı alması gerekiyor almasın zaten dönemez ama 7 8 katıda almasın çok çok fazla bir kat hatta ve hatta buna ihtiyaçları bile yok yenidoğan yoğunbakımı olan yer 1 bebeğin 1 günlüğü ile o gün olan tüm doğum hastalarının parasını çıkarır hadi hepsini geçtim yeni eski hasta fiyatı nedir ya yeni hasta başka eski hasta başka mı hizmet alıyor ? Bu düşüncede olanlar verebilir istediği parayı tabiki bile bilese göz yumabilir ama şahsen ben herşeyin farkında iç detayı bilen biriyim kalkıp olması gereken 6 bine hizmet versin demiyorum ama 20 25 bin de göz yumacak değilim ki onuda olması gerektiği gibi tam paket almıyorum. Size 5 paket eldiven mi kullanıyor yada 1 kutu enjektör peki bebeğin bezini biz veriyoruz 1 paket bez mi gidiyor hasta bezi mi veriyorlar bana 1 2 paket bunların hepsinin parası var ya içinde kullanılmayan kalan ince eleyip sık dokumuyorum öyle olsa zaten bana ne 6 bin hakları der çıkarım siz göz yumun ben yummayacağım hastaneyle görüşeceğim zamanı gelince istedikleri ücreti veremeyeceğimden de değil %10000 ilk fark vermek fazla geldiği için yapıcam bunu .