Hepinize öncelikle kolay doğumlar diliyorum canım kız kardeşlerim..
5 Eylül sabah 9da rutin kontrolüm vardı, gittiğimde nst de çok az sancılarım çıkmıştı doktorda bu hafta en fazla haftaya gelir dedi ( bu arada devlet takipliydim İstanbul Sarıyer Çayırbaşı) artık bizimle işin bitti bundan sonra 2 günde bir acile geleceksin kontrol edecekler dedi. Eve geldim kahvaltı yaptım saat 11 gibi nişan ve suyum bir anda geldi. Annemin evinde olduğum için çok stres yapmadım fakat ağladım duygusallık mı o anın verdiği hisler mi bilmiyorum çünkü bir anda binlerce şeyi aynı anda düşünmeye başlıyorsunuz. Güzelce üstümü değiştirdim suyum devam ettiği için altıma bez takıp hastaneye gittik. Acilden giriş yaptım hemen alttan elle açıklık kontrolü yapıldı 2 cm açıklığım vardı nst de sancım çıkıyordu fakat ben hissetmiyordum doktor da şaşırmıştı nasıl hissetmiyorsun diye neyse sonrası da beni yukarı odaya yolladılar serum takıldı yatışım yapıldı suyum geldiği için eve göndermediler odada artık beklemeye başladım. Sonrasında gelip elle kontrol edildi açıklığa bakılıp nst takıldı tekrardan sonrasında artık seni aşağı doğum yerine alacağız orada devam edeceksin dediler aşağıya indim tekrar açıklığa bakıldı lavman yapıldı biraz yürü sonra tuvallete çıkacaksın dediler öyle de oldu yürüdükten sonra tuvallete çıktım sonrasında serum takıldı biraz daha bekletildi açılmam çok yavaş ilerliyordu saat 5 buçuk gibi aşağıya inmiştim 6 buçukta artık sana suni vereceğiz dediler ve suni başlatıldı. Saat 10a kadar ağrılı da olsa dayanamayacağım kadar asla değildi sancılar pilates topunda zıplıyordum yürüyordum sancı geldikçe çömeliyordum çok istiyordum normal doğum ama açılmam sadece 3 cm olmuştu suniyi artırdılar işte o zaman dayanılacak gibi değildi çünkü benim canım tatlıdır ama yine de dayanacağım diye diye saati gece 1:40 ettim sonrasında benim hamilelik vertigom olduğu için streste yapınca atak geçirdim öyle olunca doktorlar sezeryan yapalım dediler bende kabul ettim. Serum ve suni çıkarıldı. Direkt sonta takıldı hiç acımıyor ama sakın korkmayın. Ameliyathaneye girdim Spinal olacağım için belimden anestezici iğneyi vurdu ve uzattı beni anesteziciler 2 kişiydi ve başımdan hiç ama hiç ayrılmadan beni izlediler sürekli. Ellerimi bağlamadılar çünkü ben gayet sakindim. Anestezici şimdi suni sancı ağırdı geçecek korkma sıkma kendini dedi iğneden sonra öyle de oldu. Uyuşukluk kontrolüm yapıldı tamamen uyuşmuştum sadece çekiştirme hissedeceksin ama hiç canın yanmayacak hissedersen söyle dedi tamam dedim doktorlar ameliyata başladı 02:10 da girdiğim ameliyatta 02:36 da bebeğim oldu hemen gösterdiler yıkayıp sarıp yanıma getirdiler o kadar güzel bir duygu ki anlatamam. Sonrasında midem bulandığı için iğne yapıldı ama onun dışında her şey o kadar normaldi ki o kadar canı tatlı olan biri olarak söylüyorum asla ama asla korkmadım. Dikiş sonrası odama alındım bebeğimle beraber kum torbası konuldu hemşire geldi gerekli serum ve iğneleri yaptı bebeğimi verdiler emzirdim. Kum torbası 4 saat sonra kaldırıldı. Bacaklarımı yavaş yavaş hissetmeye başladım sürekli ağrı kesici yapılıyor zaten ağrınız olmuyor yemek yemeye de sabah 7 de başladım sıvı şeyler ile akşamına tuvallete çıktım kayısı kompostosu ile çok işime yaradı. Sürekli bebekle ilgilenen doktor ve hemşireler bebeğe sizinle ilgilenen hemşire ve doktorlar size kontrole geliyor. İlk yürüyüşümü sabah hemşire yaptırdı sonrasında ben her saat başı yürürüm yürüyün kızlar yürümek inanılmaz işe yarıyor ben 48 saat sonra Eve çıktım. Şimdi 6 günlük olduk ağrılarım yok sadece azıcık sızlama oluyor dediğim gibi canım biraz tatlı olduğu için evhamlıyım ben ama ona rağmen bebeğimle kendim ilgilenebiliyorum annemin yardımları dışında. Zaten bebeğiniz olduktan sonra inanın gözünüz acıymış bilmem neymiş inanın görmüyor şükür elhamdülillah 🤲🏻🧿Benim hikayemde böyle rabbim hepinize sağlıklı ve kolay doğumlar nasip eylesin inşallah. Sormak istediklerinizi cevaplayabilirim. Hepinizi seviyorum 😍🌼