Selam kızlar.. Tecrübeli hamişlerden yardım, biraz da telkin bekliyorum.. 🥹
36+0da 15/11 tansiyonla acile geldim, dinlenmeyle bile geçmemişti. Hemen yatış verdiler, sancım açıklığım yoktu. Hastanede yatarken de tansiyonum hep dalgalı, bazen 14 bazen 13 o da yataktan hiç kalkmazsam. Rutinim max 11/7 dir. Aşırı da ödemlerim olduğu için preeklampsiden şüphelenildi, anlık idrarda da, 24 saatlik idrarda da sorun çıkmadı. Yine de preeklampsiymiş gibi yaklaşıp ciddiye aldılar hep yatırdılar. Hastane odasında duşa girdim, sıcak suyu belime tuttum pat diye nişanım geldi çok yoğun ve bol kahve jöle sıvı. Hep derdim nişanı nasıl anlayacam, anlaşılıyormuş. Hemen açıklık muayenesi yapıldı 2cm açılmışım. 1-2 saat geçmedi düzenli 50-60lık sancılar başladı. Git gide arttı, hemen doğumhaneye aldılar. Yaklaşık 48 saattir çok düzenli, 7dakikada 1 90-100-120ye vuran şiddetli doğum sancısı yaşıyorum. 48 saattir sürekli doğumhanede bekletiliyorum. Ne bi ilerleme oldu, açıklığım 3cm oldu. Ama ben sancılara gayet rahat dayanabiliyorum. Bu sancılar max kaç saat çekilir? Bir doğum en fazla ne kadar sürer? Sizin ne kadar sürmüştü?
Bu arada suni vermiyorlar çünkü normal doğurmam yasak tansiyon düşmüyor. Sadece 37.haftayı doldurmamı bekliyorlar yasal prosedür gereği. Tabi acil doğum başlarsa hemen alacaklar sezeryanla. Fakat 48saattir sadece 1 cm açıklığım artmış. Doktorun demesine göre bu sancılarla millet ıkınarak bebeğin kafasını çıkarıyor çığlık çığlığa zaten bulunduğum ortam. Acaba ortam stresli diye açılamıyor muyum? Sancı kesici verdiler 3 gün daha dursun diye; ona da etki etmiyor.