SnickersDondurma geçmiş olsun öncelikle. Evet normal doğum sağlıktır. Bazı istisnalar olabiliyor siz gibi maalesef. Doktor hatası, ebe hatası, normal doğum diretme vb şeylerden kabus olabiliyor evet. Dediğiniz gibi kendinizi tanımanız gerekir tabiki. Ben normal doğumu bekledim. 41. Haftada nişanımla, suyumla, en pikteki sancımla yarışım yapıldı. 20 saat sancı çektim ve açılmam 1 cm olabildi sadece. Doktorumla konuştuk en sağlıklı kararın o an sezaryen olduğuna karar verdik ki bebeğim de iri 4 kilo üzeri bekleniyordu. Sezaryen oldum. 4 buçuk kilo doğdu oğlum. Doktorumun ilk söylediği şey evet denedik ama iyiki diretmedik normal doğumu yoksa makata kadar çok dikişin olacaktı. Ve sezaryeni o kadar kolay atlattım ki. Hastanede o ilk uyuşukluktan sonra ayaklandım ve inanın hiç yatmadım doğru düzgün. Eve çıktığımda gelen misafire servisi bile ben yaptım, o kadar ki etkilenmedim. Her insan bir değil, her doğum bir değil. Umarım bir an önce kavuşursunuz sağlığınıza 🙏 bebeğinizle sağlıkla musmutlu olun ❤️