İnşallah tüm bekleyenler hayırlısıyla kolaylıkla sağ salım kucaklarına alırlar. Bu 2. Gebeliğimdi ilk gebeliğimden beri buradayım 2. Doğum nasıl oluyor aynı mı diye sorular oluyordu buralarada onlara cevap olur inşallah geçen hafta cuma gunu bir anda ishal bulantı kusma başladı 36Haftadaydım bir haftadır kontrole gitmemiştim bu aralarda böyle bi salgın vardır diye düşündum doğumla alakalı olabilecegı aklıma gelmiyor gun içinde sağlık Ocağına gittim ilaç fln verdi gönderdi o gun ful yattım sabahına cumartesi gunu sancılar başladı pazar gunu sabahına kdr sancı çektım düzensiz pazar sabahı 10 dk bir duzenli sancı gelınce bi acile gidelim dedik kendi doktorumda izindeydi geçtik acile sıkıntılarımı anlattım drek dedi allatn açılmana bakcam bakıldı diğer doğumundan kalma 1.5-2 cm açılma oldugunu söyledi sonrasında nst ye bağlandım 50 lere çıkan düzenli sancı gözukuyordu sonrasında ultrason ile muayene etti herşeyı normal 35 hafta gözukuyordu gelişimi ve ben ertesi gun 37 haftalık olcaktım bir hafta geriden geliyordu zaten geç dollenme oldugu için yanı 38 haftalık olcaktım aslında yanı 3 hafta geriydı ama doktır ya hanı normal herşey diye söyleyınce eve geçtim yatış yapmadı bende kalmak istemedim pazartesi zaten kontrol olcaktı sözde ama çıkışta doktorumla konuştum çarşamba işe başlayacagını söyledi bir sorun olursa hastaneye gitmemi söyledi onada tamam😅 çarşamba oldu doktor yok hastaneyı aradım pazartesi işe başlayacagını söylediler iyi dedik nasıl olsa sancılar kesildi. Gelen giden yok burdada birçok post açmiştım cuma oldu 8 eylül🌸 eşimle konuştum ne olur ne olmaz haftasınu girmeden aynı hastanede başka bir doktora muayene olalım Allah ya sankı içime doğdu bişey olacagı sabah kalktık geçtık hastaneye özel hastaneydı zaten girdik içeriye ultrason ile bakarken bize gelişiminin 35. Haftada durdugunu normalde 38+4 fln olmam lazım bebekte şuan bir sıkıntı olmadıgını fakat kendi doğmasını beklersek eğer ölüm riskının artacagını söyledi öyke söyleyınce zaten bi garip olduk korktuk ilk doğumumda sunı sancıyla olmuştu yıne suni sancıyla doğumu başkatalım dedi yatış yaptık zaten hazırlıklı gelmiştık hastaneye 11:30 gıbı suni sancı verilmeye başlandı taklmasıyla birlıkte yürümeye başladım hiç oturmadım diyebilirim 1 gıbı fln doktorum geldi gşrdiğini fark etmemiştim yürüyüşümü görmüş böyke devam edersen ıkı saate doğuracaksın dedi😅 içimden inşallah fln diyorum tabi sancıları ufaktan hissetmeye başlamiştim açılmada 4 cm olmuştu bşr saat sonra fln ebe geldi açılmaya baktı sonrasında suyumu patlattı diğerınden tecrubeliyim ne yapıyolar fln anlıyorum onlar söylemesede 😂 o aletı görunce hatta dedim suyumu patlatıcaksın fln demi diye gulmuştu bana😅 suyum patladıktan sonra süreç çok çok hızlandı bu arada yürümeye devam ettim saat 3 de fln tekrar açılmaya baktı tam açıklık şok oldum tabi eğer düzgun bebeği ittirebilşrsen şimdi doğurtucam seni dedi ama bende ıkınma isteği fln yok bikaç denedik ama baktı olmuyor senı yormıcam dedi indim çataldan doğumhanrnin içinde yürümeye başladım yarım saat fln yürüdüm bu şekilde ama sancılar hat safa dayanılmaz artık nedes alamıyorum😅 dedim çağırın artık gelsın ne yapacaktı yapsın kurtulayım😂 bu arada da bana diyor sürekli neden bağırmıyorsun böyke pozitifsın fln dedim bağrınca bsy olmayacak şaşırıp kalıyorlar bana😅 tekrardan ıkınmaya başladım sancı geldıkçe kesınlıkle bağırmamaya çalişin gücünüz tükeniyor bağırınca 3-4 ıkınmaya bebiş çıktı çok şükür kesi fln da atılmaya gerek kalmadı böylelikle 9 ayın sonuna geldık darısı tüm bekleyenlerın başına sağ salim merak ettiğiniz bsy olursa cevaplarım ☺️