busra_ulcay153 Arkadaşlar normal doğum yapıp vajinasında sarkma genişleme olan bundan rahatsız olan ya da hayır bende öyle bir şey olmadı diyen arkadaşlarım yorum yapabilir mi Sizce normal doğum mu sezeryan mı
1oguzannesi busra_ulcay153 ilk doğumumda olmadı genişleme falan aynıydı yani ama ilk 2 ay vardı genişledi diye çok üzüldüm ama 3. Ayında toparlanir dediler gerçekten de öyle oldu şimdi 2. Doğumu yaptım 23 gün oldu bilmiyorum bunda nasıl olacak bakalım
nefessmommm busra_ulcay153 bende bu soruyu çok düşündüm araştırdım henüz doğum yapmadım ama normale karar verdim çünkü kadın isterse herşeyi başarır. Öncelikle kegel egzersizler yapılır. Hiç olmazsa gider genital estetik olurum diye düşünüyorum. Tabi bir risk olursa sezeryan olmayada razıyım. Doğum şeklini bebeğim seçsin istiyorum
S_B6606 busra_ulcay153 yani kesinlikle normal doğur diyemem kisiden kisiye vücudundan yapiya göre değişir bence belki bende olmadı fakat bu ikinci gebeligim bunda da olacak ne malum siz kendinize ve bebeginize en uygun olan doğum yöntemini doktorunuzla beraber seçin derim önemli olan ikinizin sağlığı genişlik darlık bi sekilde halledilir
1oguzannesi busra_ulcay153 sağlıksal açıdan sakınca yoksa tabiki öneririm. Evet toparlanıyor 3. Ayda eskisi gibi olmuştu benim tam olarak eğer genisleme kalıcı olsaydı estetik yaptıracaktım , şimdi olursa yine öyle düşünüyorum