Gullllllll Meraba, 24. Haftadayım. rahim boyumda kısalma ve rahim ağızında yumuşama var. Doktorum çok ciddi dinlenmen lazım dedi. 4 hafta sonra bebekte cigerlerini geliştirici iğne yapıcaz dedi. Ama bir sıkıntı olursa iğne ve serum takıcam ilk önce dedi. Ama her an tabi doğum olabilir. Böyle bir durumu yaşayan var mı?
Zeliha66 Gullllllll rahim boyun kaç canim? İlac kullanıyo musun? Banada doktor rahmin yumusak dedi bi sonraki gebelikde serklaj yapilacakmış mutlaka 25+3üz bizede 32.haftada ciger gelistirici yapilacak dedi
Elifaaksoyy Gullllllll rabbim zamanında bebeklerimizi sağlıklı kucağımıza almamızı nasip etsin bende kısalık vardı 25mm idi 21haftada iğne ve ilaçla 34.3mm oldu ama insan yinede korkuyor
Ntugba Gullllllll canım 25+5 de 4 cm acilmayla acil serklaj olmuştum ama 30. haftamda doğum yaptım çok şükür kızım 4 aylik
Gullllllll Zeliha66 Rahim boyum 2 cm. Kullandıgım ilaçlar progrstan 200 ml, magvital, adalat crono, şimdilik bunları kullanıyorum ama rahim kısalıgından çok rahim ağızı yumuşaması daha sıkıntıymış.
Zeliha66 Gullllllll serklaj haftanda riskli galiba. Bende günde 3 tane progestan haftada 1 pruloton depot kullanıyorum. Galiba adalat kasılmayı durdursun diyeymis. Aman dikkat et yat kalkma bile benim 35mm bende sürekli yatıyorum bi igne vurulmak icin faln gidersem bide kontrol icin doktora gidiyorum o kadar. Enfeksiyona dikkat et. Bide günde 3 lt su iç kasılmayı engelliyomus
Gullllllll Zeliha66 aynen adalat kasılmasyı durdurmak içinmiş, magvitalde kasılma bacaklardaki uyuşma içinmiş. Sürekli yatıyorum 😞 sadece wc ye gidiyorum. Peki serklaj haftası kaçıncı haftalar oluyor. Senin doktorun yaşama şansından bahsettimi?
Gullllllll Nurcin karnımda uyuşma ve bebek sanki rahime doğru toplanmış sertlik hissediyordum. Ve bir gün boyunca sürdü gecede hastaneye gittim. Bu şekilde öğrendim
Zeliha66 Gullllllll yok anlatmadı ben 38 haftaları bi görsek dedim oda 36.haftayı görürse cok cok iyi cigerleri gelismis olur hic degilse dedi. Bide yasama olasiligi hastaneye yogun bakima göre degisiyo diye biliyorum. 10gün sonra randevum var o zamn sorucam tahmini ne kadar dayanir diye
Zeliha66 Gullllllll acil serklaj olanlarda oluyor ama serklajinda durduramadigi dogumlar oluyomus. En iyisi ilk 3 ayda yaptırmakmış. Bende ilk dogumumu 35 haftalik yaptim demekki bi nedendenmis
Gullllllll Zeliha66 anladım canm benide bilgilendir. Benimde haftaya kontrolum inş. 34 bulurum diyorum
Gullllllll Zuleyhakaan doktorunu dinle bence çünkü doktor ne derse bende onu yapıyorum. Doktorum şimdilik seni hastaneye yatırmıcam dedi ama gerekirse tutabilirde. Bu erken doğum tehlikesi çok ciddi bişi ya
Zeliha66 Zuleyhakaan niye hastanede kalmadın ki senin ve bebegin icin daha iyi olurdu gözlem altında olman. Sizin tam olarak teşhisiniz nedir ne dedi doktor
Zeliha66 Gullllllll tamam canım sende bana haber ver insallah sagsalim alırız yavrularımızı kucagımıza. Acılman veya hunilesmen var mı?
Zuleyhakaan Gullllllll benım 15. Haftadan beri kasılmalarım var.rahim boyu felan normal dedı ama bgn nst’de sancı cıktı. Bende korktum cok. Zaten herseyı yaptılar gerısı Allah’a kalmış artık.
Gullllllll Zeliha66 hunileşme demedi ama açılma olma ihtimalim çok yüksek. Ve sonuçları yazarım burdan
Gullllllll Zuleyhakaan rahim boyunda kısalma ve açılma yoksa çok iyi. Tek sıkımtı ciddi şekilde yatman gerekiyor
Zuleyhakaan Zeliha66 ikinci gebeliğim. Oğlumda 30. Haftada sancı kasılma cıktı erken doğum olarak ilaçlar iğneler kullandım derken 39da doğurdum. Bunda 15. Haftadan beri kasılmam var ama belirgin elle hissedılır derecede karnımın her yanı taş gibi oluyor. Rahmime baktı sıkıntı yoktu bebekte ıyı. Yatış yaptılar progrstan kullanıyodum zaten başka ilaç takvıyesi iğne serum yaptılar. Benım oğlumda bgn hastaydı oda baska katta serum taktılar onada yatış dediler ama o orda ben yukarda olmadı bende aldım oğlumu geldım eve😔
Elifaaksoyy Gullllllll proluton depot kullanıyorum haftada bir kez birde progestan günde 3 kez rahim boyu bi kasmış doktorumun anlatmasına göre kısalıp uzayabilirmiş önemli olan sabit kalması veya yükselmesiymiş inşallah seninde düzelir canım