Çok uzun oldu okuyanlar hakkınızı helal edin ama hiçbir detayı atlamak istemedim. Keyifli okumalar ❤️
Hamileliğim boyunca burda hep pozitif doğum hikayelerini okuyup inşallah benimde böyle güzel pozitif doğumum olur diye hayaller kuruyordum Rabbim nasip etti çok şükür 🤲🏻
01.09.2023 tarihinde 40+1 haftalıkken rutin kontrolüme gittim bebeğimin kilosu ultrasonda biraz fazlaydı 3700 çıkmıştı benim boyum 1.59 ve bebeğimin boynunda kordon dolanmıştı bir tur doktorum normal doğum biraz zor olur iri bir bebek istersen seni bugün sezaryene alıp doğurtabilirim dedi ama çok istiyorsan bekleyebiliriz karar senin dedi bende her şey yolunda olduğu için beklemeyi tercih ettim normal doğum istiyordum doktorum tamam dedi sonra nstye girdim sancım çıktı 2 3 dkda bir çok şiddetli değildi ben hissetmiyordum ama doktorum nstmi görünce beni eve göndermek istemedi çatı muayenesi yapıp yatış verdi çatım sadece 1 cm açıktı 🤦🏻♀️ bu arada kendinizi kasmazsanız eğer çatı muayenesi korkutulan kadar acımıyor tabiiki kişiden kişiye göre değişir bu 🤗 Yatışım yapıldıktan sonra sancım artsın açılmam olsun diye sık sık egzersiz yapmaya başladım squat, çömelip kalkma, ördek yürüyüşü, bacağımı çekerek yürüme vs vs. Nstye bağlanıyorum sancı yine aynı şekilde çıkıyor ama ilerlemiyor şiddetlenmiyor eğer bu şekilde devam ederse veya sancım gerilerse suni sancıyla desteklicez dedi doktorum ve benim için uykusuz uzun bir gece başladı sancı şiddeti yok ama baskı hissediyorum gece saat 23.00da nstye bağlandığımda hiç sancım yoktu ve bebeğim çok hareketliydi o an döndüğünü hissettim başı kanal girişindeyken sol kasık tarafıma kaydı bunun baskısını hissettim ama o an ses çıkarmadım bebeğim zaten çok hareketli olduğu için ve bu dönmeleri defalarca yaşadığım için sabaha düzelir tekrar diye düşünmüştüm sabah doktorum geldi sancımın olmadığını görünce suni sancı vericez sana dedi bende tamam dedim ama bebeğin başını kanalda hissetmediğimi de söyledim doktorum hemen ultrasonda baktı ve haklı çıktım başı normal doğum için asla uygun değildi doktorum bu şekilde doğamaz riske atmayalım dedi sezaryene almaya karar verdi bende sonsuz güvenerek tamam dedim ama çok korkuyordum sezaryen beni hep çok korkutmuştur. Ameliyat için beni hazırladılar, sonda takıldı çok acılı bir işlem değildi ama sızdırdığını farkedince uyuştuktan sonra yenilediler. 02.09.2023 Saat 12.00da ameliyathaneye girerken çok tedirgindim ama dua ederek ve gülerek girdim. Spinal anestezi ile uyuşturuldum her adımı anlatarak yaptılar asla acılı bir işlem değil acısını tarif etsem damar yolu açılırken hissedilenle aynı diyebilirim iğneyi vurduktan sonra bacaklarım ısınmaya başladı hareket ettirip ettiremediğimi sürekli kontrol ettiler uyuşma aşamasında ne yazık ki heyecan ve korkudan tansiyonum düştü, kulaklarım uğuldadı, midem bulandı hemen beni sakinleştirip müdahale ettiler kusmak istiyorsan kus dediler ama kusma olmadı yavaş yavaş sakinleştim ve uyuştum ameliyat başladıktan belki 5 dakika sonra bebeğimin sesini duydum Allahım o an o kadar güzeldi ki bir an önce görmek istedim onunla birlikte bende ağladım ve ilk sorduğum soru “boynunda kordon var mı gerçekten” varmış ultrason bizi yanıltmamış. Daha sonra bebeğimi hemşire aldı temizlemek için temizledikten sonra yanıma getirdi yanağıma koydu o zaman dünyalar benim oldu pamuk gibiydi teni ve sıcacıktı öptüm kokladım minik prensesimi ve götürdüler bende gözümü kapattım, dinlendirdim ve ameliyatımın bitmesini bekledim. Bebeğim 12.27de doğdu bende 13.30da ameliyattan gülerek çıktım. 🥰 Ameliyat sürecim korktuğum gibi geçmedi çok rahattı. Bazı anlatılanlar gibi deriyi yırtma sesi, çok fazla çekiştirme vs vs hissetmedim dokunuşları hissettim sadece. 🤗 Odaya alındıktan sonra hemşireler bebeğimi emzirmem için geldiler sütüm gelmişti o an mucize gibi bebeğimi emzirebilmiştim 🧿 dünyanın en güzel hissiymiş 🤭 Burda okumuştum ve çevremden de duymuştum sezaryen sonrası karna bastırma işlemini ve bu beni çok korkutuyordu ama bana öyle bir şey yapılmadı hemşire bana karnımda rahmimin denk geldiği yeri gösterip ara ara oraya baskıyla masaj yapmamı söyledi uyuşukluğum geçene kadar yaptım ve çok fazla acı hissetmedim. Ve sıra ilk yürüyüşe geldi İlk yürüyüş de beni çok korkutan şeylerden biriydi ama hemşirenin dediklerini harfiyen dinleyip yapınca o kadar da acılı korkulacak bir şey olmadığını anladım. Yürüdükçe rahatladım tabiiki ağrım vardı çok normaldi kendimi böyle motive ettim. Sık sık yürüdüm, bebeğimi emzirdim keyifli bir gece geçirdim sadece kendim gaz çıkaramadım ilaç ile çıkarabildim. Ertesi sabah da doktorum geldiğinde taburcu olabileceğimi söyledi ve evime geldim. Hastanede taburcu olmadan önce pansuman sonrası dikişime sıktıkları sprey sayesinde hemen duş alabildim ve her gün alabiliyorum. İlk gece ağrılar zorlayıcı olsa da hiç pişman olmadım bebeğime sağlıkla kavuşmak her şeyden önemliydi. Şuan çok şükür daha iyiyim, maşallah 🧿🤭
Rabbim hamile olanlara kolay ve güzel sağlıklı doğum nasip etsin, evladı olmayan isteyen herkese de hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah 🤲🏻🥰
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim 🤗❤️