fizikcianne Devlette 8 hafta doğum öncesi , 8 hafta doğum sonrası izni var kızlar şimdi ben 36. Haftaya kadar çalışınca iznimin kaç haftası doğum sonrasına devrediyor ?
melekmommm fizikcianne 32 de çalışabilir raporu alırsan. 36 da izine çıkarsan 4 haftan doğum sonrasına aktarılır
Lalelale1 fizikcianne 32 hafta da çalışamaz raporu alabiliyoruz ya resmî olarak doğum öncesi 8 haftayı ona göre hesaplıyor
smnbr fizikcianne İzin bitince ne yapmayı düşünüyorsunuz? Rapor alarak insanlar işe gelmiyor. Nasıl alınıyor o rapor? Kendi doktorumuz mu ayarlıyor? Ben asıl bu konuları düşünüyorum, devletin doğumdan sonra verdiği izin en fazla 3 ay :(
fizikcianne minnakkraker peki 8 hafta önce ayrılma hakkı neye göre oluyor 32 den 37 ye kadar çalışabiliyoruz. 40 a kadar değil ki
fizikcianne melekmommm sağol canım. Ama şunu anlayamıyorum. Devletin verdiği 8 hafta doğum öncesi izni varya. 32 den 37 ye kadar çalışabiliyoruz. 40 a kadar çalışamıyoruz ki. Neden tam 8 hafta koymuyor doğum sonrasına
seda2452 Çünkü max 37 ye kadar çalışabiliyosun 37den 40 a kadar mecburi ayrılıyosun 3 haftasını kullanıyosun yani 8 haftanın
fizikcianne smnbr hiç bilmiyorum ya nasıl alıyorlar. Art arda 1 ay 1 ay raporlar insanlar şaşıyorum ne yapacağız 😔
elifsen Mantık şu maksimum 40 haftada doğum olacağı öngörülüyor. 41 de doğrusal o1 hafta yatmaz mesela
elifsen fizikcianne 32 de Çalışmaz alıp 33’te doğrursanız kalan yedi hafta doğum sonrasına ekleniyor. Erken doğumlarda böyle bir durum var.
Aysedmr fizikcianne 32. Haftada izne çıkarsanız 8 hafta önce 8 hafta sonra şeklinde izniniz var uzatıp 37. Haftaya kadar çalışırsanız 5 hafta doğum sonrasına eklenir . Erken doğum olayını bilmiyorum ama ben geç doğum yaptım 41+4 te doğum öncesi 32. Haftamda çıkmıştım 8 haftamı kullanmıştım doğumdan sonra doğum raporu veriliyor raporun verildiği tarihten itibaren 8 hafta izin verildi yani geç doğum yapmam iznimi etkilemedi . 8 haftalık izniniz bittikten sonra 6 aylık ücretsiz izin alma hakkınız var dilekçe yazarak iş yerinize bildiriyorsunuz
Aysedmr Beyz19 Sizin başvuru yapmanıza gerek yok diye biliyorum bende öyle oldu doktor doğum izni diye rapor verdiği için direk sistemde görünüyor nasıl hastayken rapor verdiklerinde görünüyorsa aynı o şekilde işliyor sistem . Sadece iş yerine raporu atmanızda fayda var gözden kaçma vs olmasın diye insan kaynaklarına fotoğrafını attım raporun