ZZZHRYSN-07 Evimde kedi besliyorum ama aynı zamanda 4 haftalık gebeyimde kedim 1 senedir benimle ve aşıları tam hiçbir kediyle görüştürmüyorum ve her hafta pazarları duş aldırıyorum..😌 kediden bana geçebilecek mikrop veya bi zarar olurmu sizce 🥺
Motherandbaby_ ZZZHRYSN-07 Toksoplazmanıza baktırın benimde kedim var ve negatif çıktı sadece kumunu temizlemeyin eşiniz temizlesin birde kedinizi neden yıkıyorsunuz kendi dilleri zaten fırça gibi aslında yeterince temizdir 😄
Minikperi ZZZHRYSN-07 kumunu siz temizlemezseniz bir şey olmaz. Bir de kediler banyo yaptırılmamalı mantar oluyolar. O size de bulaşabilir neden hayvanı strese sokuyorsunuz ki? Onlar kendilerini temizliyolar. Aşıları ve iç dış parazit uygulamaları tamsa hiçbir problem yok. Benim evde 3,5 yaşında kızım 3 yaşında kedim var ve hamileyim. 🌸
baybarsmom ZZZHRYSN-07 olmaz. Meyve sebzeyi iyi yıkayın etle sebzeyi aynı yerde kesip tüketmeyin. Toksoplazma tek hayvanda olan bir sey değil. 25 sensdir kedi köpek besliyorum. Bu zamana kadar hiç bulaşmamış bana. Kedi yıkanmaz mantar olur bir zaman sonra onların dillerini rabbim ona göre yaratmış zaten. İç dış parazit aşılarını yaptırın hayvana yeterli
babymomyy ZZZHRYSN-07 aşıları tam ama özellikle iç dış parazit aşıları tam kedinin insana bir zararı olmaz. Yinede kum kanını siz temizlemezseniz daha iyi olur. Yalnız kedinizi neden yıkıyorsunuz? Üstüne üstün her hafta yıkadığınızı söylüyorsunuz çok zararlı kediniz için cilt yapıları bu kadar suyu kabul etmez hastalanır derisinde sorunlar oluşur stres yapar lütfen bir daha yıkamayın. İstisnai bir durum olmadıkça zaten dillerinin anti bakteriyel özelliği var kendilerini temizliyorlar. En temiz hayvanlar lütfen bir daha yıkamayın
Enu1004 Ben sadece evdeki böceklere vs dikkat edin demek istiyorum. Bizim kedimiz de dışarı çıkmazdı, her şeyi tamdı. Ama bir gün böcek vs bulup yemiş galiba çok kötü hasta oldu. Günlerce veterinere götürdük. Ben tabi o zamanlar hamile değildim sorun yaşamadık ama eğer olsaydım veteriner muhtemelen uzak durmamı isterdi. Buna fikkat ettikten sonra hiçbir şey olmaz inşallah💜
ZZZHRYSN-07 Bendeki iran kedisi oldugu için antalya sıcagında serinlesin diye yıkıyorum:) tüylerini kestirdim ama çifleşmedigi için klimanın içine girecek gibi oluyor 😂😂
baybarsmom ZZZHRYSN-07 tüyleri onları yazın serin kısın sıcak tutuyor bizim gibi sıcakta kürklü mont giymiş gibi hissetmiyorlar yani
e_blue_sky_a ZZZHRYSN-07 tüyler yazın kediyi serin tutar. Ayrıca kısırlaştırmalısınız. Yazık o hayvana gerçekten de bakamayacak iseniz kısırlaştırma şartı ile yol yakın iken Bi yuva bulun
adatuna ZZZHRYSN-07 2 kedim var aşıları tam, sokağa çıkmıyorlar, tuvaletlerini ben temizlemiyorum hiçbir sorun yaşamadım. Doktorum da bir problem olmayacağını söyledi Ayrıca kediler asla yıkanmaz yapmayın gözünüzü seveyim ya hiç mi araştırmıyorsunuz
KuzeyinAnnesi10 ZZZHRYSN-07 yok canım hiç bisey olmuyor ablamın kedisi vardı doğurdu evde 7 kedi baktı hamileyken doğum yaptığında 2 tanesi onda kalmaya devam ediyordu hala birlikte yaşıyor hiç bi sıkıntı çıkmadı tam tersine çok iyiler bebekle 🥰😘
MMad ZZZHRYSN-07 kedinizi yıkamayın lütfen onlar için iyi değil. Aşıları tamsa hiçbir şey olmaz tuvaletini eşiniz temizlesim yeterli
Fatma_30 ZZZHRYSN-07 benimde 1tane kedim var şuan 31 haftalık gebeyim veterinerin dediği kumunu başkası temizlesin eğer siz yapacaksanız kesinlikle maske ve eldiven kullanmalısın dedi eldiven maskesiz kumuna yaklasmadım ben temizledim birde bence yikamayin bi rahatsızlığı felan yoksa
Birbahargunu Kedinizi yikamayarak onun antibakteriyel salgisiyla kendisini temizlenmesine izin verin dili fırça gibi ve sizden bizden güzel temizleniyor. Sorunuza gelince hiçbir zararı olmaz aşıları tam ve ev kedisi isterseniz tuvaletini eşiniz temizlesin ama ben arada temizliyorum takılmıyorum bazen dışarıdakileri de dayanamayıp seviyorum yıllardır sokak kedisi içindeyim bağışıklık da olmadı testlerim de hep negatif çıktı
Basakhilal ZZZHRYSN-07 hicbir sey olmazzz:) aşıları tam diyorsun korkacak bir sey yok ama Yine de kumunu eşiniz değistirsin. Abimde de kedi var gebelik sürecinde hep o değistirdi
e_blue_sky_a ZZZHRYSN-07 duş aldırmaya devam ederseniz olur. 2ayda bir iç-dış parazit aşısını yaptıracaksınız. O aşı akıp gitmesin diye de yıkamayacaksınız. Kediyi yıkamaya devam ederseniz cilt hastalıkları başlar. Mantar olur. Vetetiner +mantar aşısı o kadar masraflı ve o kadar zarar görüyor ki hayvan, kedinizin dili antibakteriyel yani sizin dilinizden temiz, kısacası kedinizi yıkamayın