34Meltem12 eğer bebekte bir sorun yoksa makat geliş ya da iri bebek vs değilse bence normal yapın derim. İlk hamileligimde bir cahil cesaretidir normal istiyorum diye kafama koymuştum çok şükür sorunsuz normal doğurdum oğlumu. Ve o kadar rahattım ki sonrasında evet sancı kısmı zor ama geçiyor o bebek doğup içinizden çıktığı an hiç bir şey kalmıyor sanki kuş gibi hafifliyorsunuz. Beni dogumhaneden odaya yuruyerek çıkardılar sanki hiç dogurmamis daha ön dk önce sancidan kıvranan ben değilmişim gibiydi. Hem kendime hem bebeğime bakabildim rahatça oturdum yattım kalktım evimin işine de baktım. Ama sezeryan bana göre daha zor ameliyat nihayetinde, karnın yedi katmanı kesiliyor geri dikiliyor ameliyat anı güzel hiç bir şey hissetmiyorsun evet ya sonra? Ablam çok zorlanmisti sezeryan sonrası ne oturup kalkabildi ne uzanabildi hep ben yanindaydim onu ben yatırdım kaldırdım haftalarca bebeğini kucağına verdim bezini değiştirmek için bile egilemiyordu, belki de ben o yüzden normal diye kafama koydum. Herkesin sezeryani zor geçer diye bir kural yok tabi ki ama bir problem yoksa normal doğum denenmeli bence