Erenin-annesi İki haftalık hamileyim Yüksekova’da doktor sorunu olduğu için henüz randevu bulamadım bildikleriniz paylaşır mısınız🙏
Sekine24 Erenin-annesi az pişmiş yumurta pastörize olmayan süt ürümleri mayonez ( içerisinde çiğ yumurta var) salmonela bakterisi yüzünden önerilmiyor. Çiğ balıklı suşi hazır gıdalar fazka şeker . Kahve ve çay günde maks iki bardak. Su bolbol içilmeli. Meyve ve sebze asla yıkanmadan yenmemeli .
Merve_vrl Erenin-annesi Öncelikle eğer riskli bir gebeliğin yoksa bol bol yürüyüş yapıp bol su icmeni tavsiye ederim. *Kahvaltıda kesinlikle haşlanmış yumurta her gün yemelisin ve yanında peynir, süt de olmalı. Türk kahvesi ben her gün 1 fincan içiyorum,doktorum 1 adet açık çay içebilecegimi de söylemişti. *Çiğ badem,ceviz,kuru kayısı,kuru dut gibi kuruyemişler de bebeğin zihin gelişimi açısından önemli. Bunun yanında her gün Kefir içiyorum ben. Tuvalete rahat gitmeyi sağlıyor. Haftada en az 3 kere et,köfte,tavuk yemeye çalışıyorum. Balık arak hamsi, sardalya gibi küçük baliklari öneriyor doktorum. Ton balığı da abartilmamak şartıyla yenmeliymis ama içinde çinko olduğu için ben sadece 1-2 kez yiyebildim sonra tiksindim. *Gece uyumadan laktozsuz süt içiyorum,rahat uykuya dalmayı sağlıyor ve gece uyanıp acikmiyosun böylece ☺️ *Bunların dışında balık yağı,omega 3,d vitamini, magnezyum gibi ekstra alinacaklari zaten zamanla doktorun söyleyecek sana. Umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza🌺
Sumeyyeoztrk Doktor bana sakatat yeme, çiğ et içeren besinler tüketme dedi yani etli çiğ köfte, Sushi,salam ,sosis. Balık yeme ama yemek istersen küçük balık yiyebilirsin dedi. Yeşillik yeme, bitki çayı kullanma dedi. İnşallah işe yarar 🌸
EceSB Sumeyyeoztrk balık yememeyi ilk defa duydum. Bana doktorum özellikle haftada 2 balık 2 gün et dedi. Her öğlen ve akşam yemeğinde de sebzeye ek olarak salata dedi.
Erenin-annesi Sekine24 çayı biraz fazla içiyorum galiba bundan sonra daha dikkatli olurum teşekkür ederim 🙏
Sekine24 Erenin-annesi kan sulandırıcı olduğu için pek tavsiye edilmiyo bazı bitki çayları kanamaya sebep ola biliyo