SONUNA KADAR OKUYAN BORDO BERELİDİR 😂
Merhaba kızlar 🌸 ben 8 sene boyunca tüp bebek dahil her yolu deneyip türlü tedavilerden sonra kendiliğinden gebe kalan bir anneyim 🥹
Beklemenin ne denli zor olduğunu en iyi bilenlerdenim diyebilirim.
9 ay boyunca hep bir korku vardı içimde, daha önce kimyasal gebeliğim vardı birde. Bebeğim 24 haftalık olana kadar elimi karnıma koyamadım, sevemedim. Odasını korkarak yaptım, bir çorap almaya dahi korktum. Ama biliyordum ki rabbim nasip etmeyeceğini hayal ettirmezdi 🥹
26 haftalık gebeyken eşim kalp krizi geçirdi, acilen anjiyoya alındı damarın biri tamamen tıkanık çıktı ve benim yanımda kimse yoktu çok yorucu ve stresli günler geçirdik.
Ardından stres yorgunluk etkisiyle 28 haftada sağlık ocağında tansiyonum 18/12 çıkınca acilen doğum acile yönlendirildim. Gittiğimde direkt gebelik zehirlenmesinden şüphelendiler ve doğumhane yatışım yapılmıştı ben çok korkuyordum çünkü henüz çok erkendi… Neyse ki hastanede değerler, tansiyon normal ilerleyince evde ölçüm şartıyla eve gönderildim tansiyon takibi vsye başladık uzun süre bekleyiş olunca evde ölçümlerde 13/8 falan görülünce günde 1 kez alfamet başlandı.
Sonrasında bebeğin suyu azaldığı söylendi. Erken doğum yapman gerekebilir dendi. 🥹 direkt doktorumu değiştirdim. Bebekte gelişim geriliği görülmeye başlanmıştı ve korkularım iyice arttı. Son 3 ayım tam rahatladığımı düşündüğüm noktada sorunlar bitmiyordu…
Öyle böyle derken bebek küçük, gelişimi geri falan görülünce uzun süre de beklenmiş olunca doktorum riske girmeye gerek yok diyerek 38 haftada doğum günümüzü aldık. 37. Haftada kilosu 2360 ölçülmüştü ve doktorum 2500 altı doğar gibi öyle olursa küveze girebilir demişti. Ve bu en büyük korkumdu.
Gelelim doğuma 😊
18 Ağustos için gün aldık tam 38 haftalık oluyordu. Sabah 8 gibi hastaneye yatışımı yaptık, tahliller nst bağlandı saat 9.50de ameliyathanedeydim. Spinal tercih ettim. Hazırlığı, yatması, iğnesi falan derken tam saat 10.00da bebeğimin sesini duydum 🥹🥹🥹
Sadece solunumu biraz hızlıydı benim dikişlerim bitip odaya çıkana kadar solunum desteği verilmeye götürmüşler (bana söylemediler ameliyathaneden çıkınca öğrendim) sonrasında odama çıktım. Ben çıktıktan 5 dk sonra kızımı getirdiler 😍🥹 kızım 2710 gram 50 cm doğdu ☺️ 6 saat birşey yiyip içmem kalkmam yasaktı 6 saatin sonunda 2 hemşire geldi sondayı çıkardılar beni ayağa kaldırdılar. Direkt kalkıp bebeğimle ilgilenmek istediğim için doğru düzgün destek almadan kalktım hemşire bile sakin ol napıyosun demişti 😁 akşamında bebeğimin bezini dahi kendim değiştirdim. Emzirmek için çok uğraştım sütüm gelsin diye saatlerce kanepede oturup emzirmeye çalıştım. Doğumdan sonra 5. Gün gibi ağrım sızım vsde kalmadı.
Şuan kızım 20 günlük oldu 🥹🌸❤️
BEKLEYEN İSTEYEN HAKKIYLA ANNE BABA OLABİLECEK HERKESE ARATMADAN UĞRAŞTIRMADAN KENDİ HAZNESİNDEN VERSİN RABBİM. NEFES ALDIKÇA UMUT HEP VARMIŞ BUNU KIZIMLA DAHA GÜZEL ÖĞRENDİM 🥰❤️