En son Doğal Anne’yi okudum.
Öneri olarak da
Klasiklerden Monte Kristo Kontu 2 cilt olmasına rağmen aşırı akıcı bir kitap. Elden bırakmadan okunuyor.
Rus klasiği olarak Karamazov Kardeşler güzel ve başında bırakmazsanız sonrası akıcıydı. Mahkeme sahnesi mükemmeldi bence. Her iki tarafın avukatlığının tek kişinin zihninden çıkması 👍🏻
Modern klasik olarak Martin Eden’i çok severek okumuştum. Kitap hüzünlü şekilde ilerliyor. Yani böyle ağlatacak gibi dram gibi ama aslında hüzün.
Kurgu dışı olarak, sosyolojik açıdan bakmak için Gündüz Vassaf Cehenneme Övgü mükemmel bir kitaptı. Başucu kitabım bile diyebilirim. Günlük hayattaki gözümüze çarpan totaliterizmden bahsediyor.
Kişisel gelişim olarak, Doğan Cüceloğlu Geliştiren Anne Baba da güzel kitaptı.
Fantastiklerde Zaman Çarkı serisini tek geçerim. Bence üst seviye o. Çok uzun ama ilk kitapta bir cümlede bahsedilen şey 12. Kitapta karşınıza çıkıyor. Ya da ilk kitaptaki bi cümle tüm serinin özeti ama bunu seriyi okumadan fark etmiyorsunuz.
Biraz daha siyasi-bilim kurgu gibi olsun derseniz Dune serisi güzeldi o açıdan.
İhsan Oktay Anar Puslu Kıtalar Atlası Türk edebiyatının mükemmel eserlerinden. Hatta yazarın tüm kitapları öyle bence.
Güncel Türk Edebiyatından Ahmet Büke Deli İbram Divanı, Faruk Duman İncir Tarihi ve Abdullah Aren Çelik Yediler Teknesi çok akıcı ve güzel kitaplardı.
Ay bir de ben büyülü gerçeklik severim derseniz Acı Çikolata 🥰🥰🥰 bir de kafam karışmaz derseniz büyülü gerçeklik klasiği Yüzyıllık Yalnızlık…
Şu an aklıma gelenler bunlar. Kitaplığımın önüne geçsem belki biraz daha çıkardı öneri ama bi yandan da bebekle ilgileniyorum 😅