Evet kızlarrrr ben geldim hemde oğluşumla 🥹 Size doğum hikayemden bahsetmek istiyorum belki endişeleri olan anne adaylarımıza moral ve cesaret olur böyle zamanlarda güzel doğum hikayeleri okuyunca bi cesaret geliyo doğrusu 🥰 Öncelikle gebeliğimin son 3 ayını yüksek tansiyonla geçirdim daha doğrusu gebelikte yüksek sayılan bir değerle. Doktorum tansiyon ilacı başlamıştı. Özellikle son haftalarımda tansiyonum hemen hemen her gün çıkmaya başladı ve doktorum bu durumdan hiç memnun değildi, normal doğum çok istiyordum ve doktorum da bunu destekliyordu fakat tansiyon ve bazı şikayetlerimden dolayı rutin kontrol günüm geldiğinde konuşacağımız söyledi. Aynı zamanda çatı muayenesi de olacaktım. 39+1 haftalık olduğumda muayeneye gittim önce nst çekildi düzensiz sancılar vardı bi kaç gün öncesinde de çektirdiğim nst lerde de düzensiz sancı çıkıyordu ve evde düzene girsin diye neler neler yapıyordum. Muayeneye gittiğimde çatı muayenesi sonucu normal doğuma uygun olmadığımı öğrendiğimde çok üzüldüm her türlü doğuma hazırdım ama normal olan bana hep en iyi seçenek geliyordu. Açıkçası sezaryen korkum çok vardı 🤭 Doktorum sezaryen doğum olacak dediğin de içim bi buruldu ama sonunda kavuşmak olduğu için bi tepki veremedim. Ben sezaryen gününe karar vericez diye beklerken doktorum yatışımın yapılıp öğleden sonra doğuma gireceğimizi söyledi. Allahım şok üstüne şok nasıl ağlıyorum korkudan görmeniz lazım şuan düşündükçe gülüyorum 😅 Neyse sabah kahvaltı yapıp gittiğim için açlık sürem ve kan tahlillerimin çıkması beklendi. Beklerken korkum hafifleyip yerini heyecana bıraktı sonunda 9 ay boyunca beklediğim mucizeme kavuşacaktım bunları düşünürken hemşireler hazırlan iniyoruz demesinler mi 🤭 Ay bi yandan giyiniyorum bi yandan titriyorum 😅 Bu arada hemşireyim ve eski çalıştığım hastane de doğumum olacaktı ameliyathane ekibini tanıyorum yani. Ameliyathaneye indiğimde korktuğumu anladılar ve benle çok güzel muhabbet ettiler kendim genel anestezi istedim çünkü spinali yapabileceğimi hiç düşünmedim 😊 Aslında benim sezaryen korkum yoktu narkoz almak ve bayılmaktan korkuyordum beni tek endişelendiren buydu. Anestezi doktorum hazır mısın dediğinde bile çok korkuyorumdan başka bişey diyememiştim hiç korkma çok güzel uyuyacaksın dedi ve anında dediği gibi çok güzel uyudum 🥰 Operasyonum o kadar hızlı olup bitmiş ki beni bekleyenler en fazla yarım saat sürdüğünü söylediler gidip gelmem bir olmuş ameliyathanede kendime geldiğimde sadece sesleri duyuyodum gözlerimi açtığımda bulanık görüyodum ve hafif başım dönüyordu hemşirelerin söylediğine göre de hızlı uyanmışım narkozun etkisi geçtikçe bunların da geçeceğini söylediler odaya çıktığımda dedikleri gibi daha da hafiflemişti ve yarım saat içinde tamamen kendimdeydim en güzel ana şimdi geliyoruz.. Veee oğluşumu getirdiler 🥹🥹 Allahım böyle bir güzellik tatlılık olamaz anlatırken bile ağzımın suyu akıyo 🧿 Öpüp kokladım böyle bir his duygu olamaz anlatmak mümkün değil. Bu arada şunu da öğrendim bebeğim son anda kakasını yapmış yatışı kabul etmeyip eve gitseydim bebeğim kakasını yiyebilirdi ve bugün yanımda olmak yerinde yoğun bakıma girebilirdi, o yüzden sizlere tek söyleyebileceğim şey teslim olun ne olursa olsun kabullenin ve birşeyin üstüne çok gitmeyin hep hayırlısını isteyin. İyi ki o gün doktorumu dinlemişim ve herşey olup bitmiş. İlk kalkıştan da asla korkmayın tabi ki ağrı sızı oluyo kaç kat kesi oluyo ama dayanılmayacak hiçbir şey yok herkesin acı eşiği değişiktir ama inanın bebeğinizi görünce o güç geliyor size. Mutlaka duymuşsunuzdur bol bol yürüyün yürüdükçe açılıyorsunuz ben biraz gaz problemi çektim gelmesine rağmen yapamadım diye şurup içirdiler ve geçti yani hiçbir ağrıdan sızıdan geçmeyecek diye korkmayın hepsinin bi çaresi var 😊 Çok çok uzattım her detayını anlatmak istedim sıktıysam sizleri özür dilerim sorularınız varsa seve seve cevaplarım hepinize çok güzel doğumlar dilerim 🥰❤️