Ben de 2 hafta oldu Ankara Bilkent şehir hastanesinde doğurdum, başka şehirde özelde takipliydim ama 26 haftalık doğum yaptim ve doktorum sevk etti kuvez imkanı yok diye, mecbur şehire gelmek zorunda kaldım, aslaaaa ama aslaaaaa tavsiye etmiyorum, hayatımın en korkunç en zehir 2 haftasını geçirdim, bikac hafta haftada 1 perinatolog kontrolüm olmuştu her gelişimde farkli doktor gördü hastayı tanımıyor ezbere rastgele bakıyorlar, protein kaçağı yükselince ağzımın yüzümün yeri kayınca aşırı ödem olunca acil geldim, 1 hafta boşu boşuna beklediler her değerim yuksek, protein, şeker tansiyon, Kolestaz, her şey vardi ama 1 hafta doğuma almadılar, karnım davul gibi şişti yürüyemez hale geldim, gözlerim görmedi, nefes alamadım, 1 hafta Ne su ne yemek gecti boğazımdan, sonra karnım asit toplayınca aldılar benim isyanımla, bu defa 1 hafta doğumdan sonra karnımdaki asiti boşalamadılar, 6 7 litre asit toplamış, direnleri iyi takmamışlar ameliyatta o asitler hep dışarı sızdı yatağın çarşafın önlüğüm ıslak bir şekilde defalarca yarim saatte bir degistirdigim halde 1 hafta ıslak ataklarda yattım, gözlerim görmedi ne kaldıran ne yürüten ne yemeğimi yanima yaklaştıran ne pansumanimi yapan olmadi, 2 hafta içinde ben 1 doktor bile göremedim, hep öğrenci asistan bile değil hep öğrenciler muhatap oldu, gözün görmüyor diyorum nöroloji çağırıyorlar göz doktoru yerine ,o da gelmis emar cekelim diyor bebeğe zararı olmaz mi hamileyim diyorum ee biraz olur tabi diyor, doktorun dediği lafa bakın, doğum sonrası 2 emar çekildim sonuçlardan hic haber veren olmadi, üstelik o kdr zor gittim geldim ki boşuna o acıyı yaşamışım, hemşiresi asistanı sistemi Allah hepsinin belasını versin, 1 muhatap olacağım doktor yok bildikleri ve yaptıkları tek şey şeker tansiyon ölçmek, damar yolu açmak kan almak , damarlarım patladı artik 1 tane daha açacak yer kalmadi dediler hala gecmedi morluklarim, yaşadığım korkuyu atlatmam unutmam mümkün değil, yanıma kimseyi almadılar bu süre icinde kendi kendime kendimi bilmez halde yattım, sans eseri kör olmak ve ölmekten kurtuldum, anne hayatı bu kadar tehlikeye atılmaz, Kolestaz ve protein kaçağı tavan yaptığı halde beklediler bebek az daha büyüsün diye , hiçbirini kimseye şikayet edemedik, biz suçluyuz ne olursa, ailem ne bana ulaşabildi ne haber alabildi, hele yan odada birini normal doğum yaptırdılar sabahtan geceye kdr kadın bağırdı kendi kendine erkek öğrenciler gidip gelip köpek gibi azarladı ikin ikin diye bağırdılar hangi aşamada ikinmali hangi aşamada nefes almalı hicbir bilgi yok kadın kendi kendine odada bağıra bağıra doğurdu ya bebek sıkışsa ya anne ye Bisey olsa Allah aşkına boyle normal doğum mu olur o kadının çığlıkları hala kulağımda korkudan bayılacaktım, boyle doğum mu olur günlerce agri çekerek pansumanimi yenilemedikleri icin ıslak sarfıyla dikişlerim su bile değil asit icinde yanarak acı çekerek bekledim, bu sabah agrım var diye hemşire cagirdiysam bir gün sonra aksam geldiler agri kesici verelim diye boyle bir kepazelik rezillik görmedim, sakin şehir hastanesinde doğurmayın hele normal doğum, normal odaya geçince kimle gorussem kimle konuşsam bebeğinde solunum sıkıntısı varmis boyle doğum yaptirilirsa tabi olur, evde kendi kendine doğur hicbir farkı yok, doğum yapılan travayi vermişler öğrencilerin eline deneye deneye dogurtuyolar 1 tanecik sadece 1 tanecik bile yetkili tecrübeli bilgili gerektiğinde danisilabilecek biri yok başlarında hergun yatıp kalkıp dua ediyorum Allah hepsinin belasını versin dert versin derman aratsin insallah o kadar korku dolu günler yasadimki kuvez elimi kolumu bağladı 3.basamak her yerde yok diye bebeğim icin katlanmak zorunda kaldım Allahım bidaha boyle Zor bir hamilelik doğum yasatmasin insallah