Herkese merhabalar 🌸🤍
Her gün girip doğum hikayesi paylaşılsın da bende okuyup kendimi motive edeyim diye beklerdim. Şimdi bana nasip oldu yazmak.
38 haftalıkken gittiğimde 2 cm açıklığım vardı iki hafta öyle gezdim. Hergun plates topunda egzersiz, hurma adaçayı, ahududu yaprağının çayını yapabilecegim herşeyi yaptım. Evet belkide onlar kolaylastirmista olabilir ama bebek nasıl gelmek istiyorsa ve nezaman gelmek istiyorsa ozaman geliyor onu anlamış bulundum.
Tam 39+6da gittiğimde doktorum enfeksiyonumun çok guksek olduğunu ve bana yatış vereceğini söyledi o an bir sasirdim çünkü ben kendi sancimla doğurmak istiyordum. Yatışım yapıldıktan sonra açıklığıma bakıldı hala 2 cmdi bana serum bağladılar besleyici yatışım yapıldıktan sonra bı sn bile yatmadım hep çök kalk hareketi yaptım squat. Plates topunda egzersiz. Sonra ebe gelip muane ettiğinde saat 16:47de suyum patladı hissetmedim bile suyun hangi ara patladığıni. Ve açılmam ondan sonra devam etti saat 23e kadar 5-6 cm oldu ve ben ağrı olarak adet sancısı hissediyordum hatta dedim ki yok ben sancı hissetmiyorum açılmam kesin olmamıştır diye düşünüyordum. Sonra birde nolduysa gece 23de benim kendi sancılarım birden başladı önce bir beş dakikada bir geliyrodu ve ben sanciyi doğru karşılamayı öğrendim sancı geldiği an burnumdan çiçek koklar gibi kokluyordum burundan nefes alıp ağızdan veriyordum tabi o sırada çök kalk hareketi yapıyordum. Sonr sancılarım 1 dakikaya düştü ve 36 saniye sürüyordu. Sonra ıkınmaya başladım ağzımda hep “Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr” duası vardı. Gece tam 00:30da ebe tekrar baktığında evet kızım yapabilirsin ikin ikin ben sana yardımcı olacagim dedi ve 00:45de 5 Eylülde oğlumu kucağıma aldım işte o his Rabbim herkese nasip etsin 🌸🍀
Aslında 1 saat içinde nolduysa oldu kendi sancım 1 saat içinde geldi 1 saat içinde doğumum gerçekleşti ebe bile şok gecirdi 1 parmaklik açıklığın vardı MasaAllah bugün beklemiyorduk sen hızlı çıktın dedi.. sanciyi doğru karşılamak ve dua etmek çok önemli. Uzun oldu kusura bakmayın herkese Rabbim sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin 🌸🍀